David van Benthem
David van Benthem Smartphones 5 mrt 2020

De wekker van de Galaxy S20-serie maakt je met Spotify wakker

De wekker app die standaard op de Galaxy S20-serie geïnstalleerd zit kan je met Spotify gaan koppelen. De softwareversie 2.1 van One UI (zo heet de app) gaat de feature ondersteunen.

Dat betekent dat je op S20-toestellen en op de Galaxy Z Flip de nieuwe functie kan gaan gebruiken. Elk nummer van de streamingdienst kan jij dus uitkiezen om je wakker mee te maken, of dat nu keiharde techno is of toch iets rustigers.

Samsung en Spotify werken samen

Dit nieuws past bij de recente ontwikkelingen rond Samsung en Spotify. Zo onthulden beide bedrijven samen te werken met de Galaxy Buds+ oortjes tijdens het Unpacked evenement van dit jaar. Die oortjes ondersteunen daarom de integratie van Spotify. Daardoor kan je bepaalde snelkoppelingen van Spotify instellen op je Buds+.

Bij het kopje alarmgeluid kan je Spotify als optie aanvinken. Wel moet je de app van het Zweedse bedrijf geïnstalleerd hebben om het te kunnen laten werken. En als je in China of Rusland bent, waar de streamingdienst niet ondersteund wordt, kom je ook van een koude kermis thuis.

Spotify Premium Family ouderlijk toezicht
Het logo van Spotify op een telefoon. (Afbeelding: Rob Engelaar / ANP XTRA)

Voor iedereen verkrijgbaar

Verwacht wordt dat andere toestellen van Samsung ook de nieuwe functie zullen krijgen. Zij beschikken namelijk over de zelfde app met een net iets oudere softwareversie: One UI 2.0. Mocht je geen Samsung telefoon hebben of niet kunnen wachten op de update, dan kan je ook Google’s gratis Clock app downloaden uit de Google Play Store. Die app ondersteunt niet alleen Spotify, maar ook andere streamingdiensten als Apple Music en Youtube Music.

Een recente update van Spotify maakt het ook mogelijk om mee te zingen met direct verschijnende songteksten. Dat kan bij de nummers die in Spotify over een Lyrics label beschikken. Met de nieuwe feature kan je ook de songtekst vertalen. Zo kan je dus ook een buitenlands nummer beter leren te begrijpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De wekker van de Galaxy S20-serie maakt je met Spotify wakker
Sluiten