Zo zie je welke Facebook adverteerders je targeten

Het zal inmiddels niemand meer verbazen dat het verdienmodel van Facebook is gebaseerd op advertenties.  En als je langs je wall scrollt, kom je naast posts van vrienden dan ook om de zoveel tijd een advertentie tegen om je met handige en soms wat minder nuttige dingen te lokken. Bij iedereen zijn die advertenties anders, want ze zijn speciaal op jou gericht. Dit is hoe je ziet welke bedrijven je allemaal op hun lijst hebben staan om je te bestoken met reclame.

Facebook adverteerders met je contact info

Als je wilt zien welke adverteerders je precies targeten, moet je inloggen op je Facebook account via de browser. Vervolgens ga je naar de settings en kies je links uit de onderste menu-items voor “Ads”. Daarna ga je voor de optie “Advertisers you’ve interacted with”. Je komt nu automatisch terecht bij het submenu “Who have added their contact list to Facebook.

Facebook adverteerders

Dit zijn de adverteerders die een contactlijst voor hun reclames hebben geupload, waarop ook jouw contactinformatie op staat. Het zijn als het goed is (je weet het maar nooit) geen willekeurige bedrijven, maar adverteerders waar je je emailadres een keer mee hebt gedeeld. Ook zouden het adverteerders kunnen zijn die een partner hebben, waaraan je je emailadres hebt gegeven. Je kunt bijvoorbeeld een keer zijn ingelogd via Facebook.

Advertenties verbergen

Mocht je nou niet meer geïnteresseerd in reclames van bepaalde bedrijven, kun je rechtsboven de verschillende vakjes voor het kruisje kiezen dat verschijnt als je met je muis over de adverteerders gaat. Vervolgens worden alle advertenties van de desbetreffende adverteerder voor je verborgen.

Over advertenties gesproken. Helaas hebben we slecht nieuws als je ook WhatsApp gebruikt. Facebook gaat binnenkort ook op WhatsApp reclames tonen. In theorie zouden ze zelfs je telefoonnummer kunnen koppelen aan je Facebook profiel om zodoende weer met gerichte advertenties aan te komen zetten.

Reageer op artikel:
Zo zie je welke Facebook adverteerders je targeten
Sluiten