Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 19 okt 2014

Welke sneeuwbril kleurt jouw gezicht komende wintersport?

Binnenkort gaan wij weer massaal op wintersport. Waarschijnlijk ben jij allang bezig om de perfecte outfit te vinden voor op de piste. En daarom willen we je graag een handje helpen door een kijkje te nemen naar de vetste sneeuwbrillen. Deze brillen zijn in de afgelopen jaren ontzettend veranderd. Niet alleen qua looks, maar ook qua technologie. De sneeuwbril is van oudsher een bril met een geel/oranje vizier dat in een groot montuur is verwerkt. Door dit vizier blijft je zicht behouden bij extreme weersomstandigheden zoals hevige sneeuwval.

Tegenwoordig komen deze vizieren in ontzettend veel varianten en zijn ze vaak niet meer in het montuur verwerkt. We willen zelf een leuk kleurtje kiezen en moeten het vizier zelf gemakkelijk kunnen vervangen. Hierdoor valt bij veel nieuwe sneeuwbrillen het vizier over het montuur. Nu kun je dus zelf bepalen of je in stijl de piste af wilt gaan of dat je liever wat meer zicht hebt. Wij hebben twaalf vette sneeuwbrillen gevonden die je allemaal om verschillende redenen zou kopen. Check welke het beste bij jou past en bestel ‘m voor je wintersportavontuur begint.

Bolle Mojo

De Mojo is een sneeuwbril die van al deze brillen het meest op de oldskool modellen lijkt. Bolle staat bekend om z’n degelijke maar betaalbare brillen. Als jij niet veel geld wilt besteden aan een bril die je hooguit drie weken in het jaar gebruikt moet je bij Bolle zijn. Als jij namelijk een goedkope bril koopt van een onbekend merk zul je daar later spijt van krijgen. Deze brillen hebben vaak geen bescherming tegen UV-straling en het vizier kan door een simpele val breken. Bij de Bolle Mojo hoef je je daar geen zorgen over te maken. Deze bril ziet er simpel uit, maar bij Bolle weten ze wat ze doen. Bestel de Bolle Mojo hier voor 27,95 euro.

 

Giro Focus

Tegenwoordig draagt bijna iedereen een helm op de piste. Logisch, want er komen steeds meer wintersporters bij die vaak weinig ervaring hebben. Omdat je niet iedereen kunt ontwijken komt een helm goed van pas. Hier speelde fabrikanten van sneeuwbrillen alleen nog niet lekker op in. Je moet vaak een helm en een bril van hetzelfde merk kopen, want anders past alles niet. Dit beperkt natuurlijk je keuze gigantisch. Maar de Focus van Giro past perfect op elke helm. Dankzij de Focus hoef je niet telkens de bril weer recht op je gezicht te zetten. Het enige nadeel van de Focus is dat-ie niet heel goed ventileert. Als je er dus een dag stevig tegenaan wilt kun je het beste nog een extra bril meenemen. Gelukkig is de Focus niet duur, dus het is een perfecte backup. Je kunt de Giro Focus hier bestellen voor 45,95 euro.

 

Smith Optics Sentry

Deze sneeuwbril is weer wat duurder, maar je krijgt er ook meer voor terug. Deze bril heeft niet alleen een mooi ontwerp met olievizier, maar laat jou ook meer zien op de piste. Zo voorkomt-ie te veel reflectie in het vizier en kun je beter dieptes zien. Ook houdt-ie de UV-straling tegen die op de piste van alle kanten je ogen probeert te bereiken. Het enige nadeel aan deze bril is dat je minder goed dingen op lange afstand kunt zien. Maar als jij druk bezig bent op de piste zul je daar geen last van hebben. Je kunt de Smith Optics Sentry hier bestellen voor 99,95 euro.

 

Oakley Airbrake

Oakley staat bekend om prachtige brillen waar ontzettend veel kennis in is gegaan. Zo ook de Oakley Airbrake. Als je gaat skiën of snowboarden blijf je natuurlijk niet op dezelfde hoogte. Dat betekent ook dat de temperaturen verschillen tijdens je afdaling. Door deze verschillen beslaat je sneeuwbril vaak, maar dat gebeurt niet met de Airbrake. Het vizier zit tegen de voorkant van de bril aan. Het vizier en het montuur sluiten bijna naadloos op elkaar aan, waardoor er tussen je ogen en het vizier extra ruimte is voor ventilatie. Deze bril beslaat dus niet zo snel en daarnaast past-ie ook perfect op de meeste helmen. Het vizier van deze bril is ook bestendig tegen vetvlekken, dit is erg fijn aangezien je de bril al snel bij het glas vasthoudt. De Oakley Airbrake is hier te bestellen in verschillende varianten vanaf 234 euro.

 

Dragon AX2

Deze sneeuwbril is zo gemaakt dat je met het grootste gemak je vizier kunt vervangen. De bril ziet er stijlvol uit met een vizier wat volledig over het montuur valt. Dankzij de twee gaatjes in de rand van het vizier kun je ‘m gemakkelijk eraf halen. Je kunt vervolgens nog gemakkelijker het nieuwe vizier op z’n plek drukken. Dus als de weersomstandigheden anders worden kun je daar snel op inspelen. Daarnaast past-ie zich aan aan veranderingen in het licht. Zodra het donkerder wordt laat het vizier meer licht door en als het lichter wordt laat-ie minder licht door. Je kunt de Dragon AX 2 hier bestellen voor omgerekend 276,40 euro.

 

Spy Bravo

De Spy Bravo is gemaakt voor snowboarders, maar een skiër zal er net zo veel plezier aan beleven. Het mooie aan deze bril is dat-ie met de Happy Lens technologie werkt die Spy ook toepast op zonnebrillen. Deze technologie zorgt ervoor dat je niet meer licht op je ogen krijgt dan je nodig hebt. Opstuivend poedersneeuw kan voor een heftige reflectie zorgen, maar deze sneeuwbril staat dat niet toe. Heb je toch liever wat meer licht? Dan kun je het vizier gemakkelijk vervangen. Bestel de Spy Bravo hier voor 199,95 euro.

 

POC Lobes

Deze bril heeft in het zwart wat weg van de Oculus Rift. Maar de POC Lobes is gemaakt voor mensen met een kleiner hoofd, of mensen die liever geen helm dragen. Waar bij andere brillen de elastische band vaak te groot is om zonder helm te dragen heb je daar bij de Lobes geen last van. Het vizier kun je niet vervangen, maar het verandert wel mee met verschillende hoeveelheden licht. Deze bril is ook gemaakt om fijn aan te voelen op je gezicht. Zo heb je na een paar uur skiën of snowboarden niet meer door dat je ‘m op hebt. Je kunt de POC Lobes hier bestellen voor 180 euro.

 

Electric EG3

De Electric EG3 is iets te groot voor je gezicht. Wat heb je er dan aan? Nou gelukkig is dat expres gedaan. Deze bril voelt daardoor als een kussen op je gezicht. Ook zorgt het ervoor dat je in combinatie met het vizier van polycarbonaat verticaal naar beneden kunt kijken. Dit materiaal zorgt er ook voor dat er geen krassen op het vizier komen. Als je wilt kun je het vizier vervangen, maar dit gaat niet zo gemakkelijk als bij andere modellen. Je kunt bij deze bril het beste je vizier vervangen voor je de piste opgaat, want onderweg vervangen gaat niet zo handig. De Electric EG3 kun je hier bestellen voor 209,95 euro.

 

POC Lid

Als jij van snelheid houdt is dit je sneeuwbril. Sommige skiërs of boarders maken het liefst een soort duik van de piste af. Terwijl ze recht naar beneden snellen komt het grootste gevaar vaak van de zijkant. Aangezien je naar beneden kijkt kun je alles onder je goed zien. Maar mensen die vanaf de zijkant jouw baan kruisen kunnen jou vaak niet zien en jij hen niet. Wel met de POC Lid. Deze bril is namelijk zo gemaakt dat het vizier dichter op je ogen zit. Hierdoor heb je geen last meer van het materiaal wat voor ventilatie zorgt. Doordat de bril dus niet ver uitsteekt blijft er ook niet snel sneeuw in zitten na een val. Het nadeel is wel dat je’m sneller bij het vizier vastpakt en deze bril is niet vet bestendig. De POC Lid is hier te koop voor 244,95 euro.

 

Anon M2

De Anon M2 is gemaakt door dezelfde mensen die ook bij Burton werken. Burton is natuurlijk een groot wintersportmerk waar veel bekende snowboarders hun boards vandaan halen. Het is dus logisch dat ze van de Anon M2 een topbril wilde maken. De M2 heeft dan ook alles om jou de perfecte visie te geven. Net als bij de vorige bril hebben ze zo veel mogelijk materiaal verwijderd tussen het vizier en je ogen. Het vizier is heeft ook dezelfde bolling als je ogen. Normaalgesproken vervormen zonnebrillen je visie een beetje, maar dat doet de M2 dus niet. Daarnaast is deze bril ongelooflijk sterk dus kan-ie elke klap opvangen, de vraag is alleen of jij dat kunt. Je kunt de Anon M2 hier bestellen voor 219 euro.

 

Smith I/07

De Smith I/07 is zo gemaakt dat je in de meeste condities gemakkelijk je vizier kunt vervangen. Dit doe je door de knop aan de bovenkant in te drukken. Vervolgens laat het vizier los en klik je met het grootste gemak de ander er weer in. Daarnaast heeft-ie door Smith ontworpen anti-mist ventilatie waardoor je bril uiteraard niet snel zal beslaan. De band van deze bril heeft een clip, waardoor-ie gemakkelijk los komt, maar dit werkt vaak niet lekker samen met de meeste helmen. Je kunt de Smith I/07 hier bestellen voor omgerekend 207,55 euro.

 

Zeal HD2

Film jij graag al je ervaringen op of naast de piste? Hier zijn al ontzettend veel goede camera’s voor zoals de GoPro. Maar die zit op je helm en steekt daarom uit. Daardoor kan-ie achter elke tak blijven hangen of na een val in de tiefschnee ineens verdwenen zijn. De Zeal HD2 sneeuwbril heeft een camera ingebouwd in het montuur. Deze camera heeft een redelijke kwaliteit, maar het is niet zo mooi als een GoPro. Toch hoef je hier niet bang te zijn dat je camera ineens weg is, tenzij je ‘m na het après skiën ergens laat liggen. Je kunt de Zeal HD2 hier bestellen voor omgerekend 360,90 euro.

 

F-Bom

De F-Bom hebben wij al eerder besproken. Dit is een sneeuwbril met een verwarmingselement in het vizier. Je bril zal dus niet beslaan. Je kunt het verwarmingselement constant laten verwarmen en dan houdt de batterij het zeven uur vol. Of je kunt ‘m zelf aanzetten en dan verwarmt-ie per keer tien minuten. Deze bril is gemaakt door Abom en is een Kickstarterproject. Als je ‘m nu bestelt is-ie er rond februari 2015 en kost-ie maar 151 euro. Daarna zal-ie in de retail 192 euro gaan kosten. Bestel de F-Bom hier.

Reageer op artikel:
Welke sneeuwbril kleurt jouw gezicht komende wintersport?
Sluiten