Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 27 januari 2015

Welkom op het nieuwe WANT

Tijd voor feest! Het is je misschien al opgevallen, maar sinds een week zijn wij met het uitrollen van het nieuwe WANT-design begonnen. Wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om WANT in een nieuwe jas te steken en hopen dan ook dat jullie er meer dan happy mee zijn. Bij deze willen we jullie dan ook van harte welkom heten op het nieuwe WANT!

Mocht je ons nog niet zo lang kennen: sinds augustus 2012 zijn wij begonnen met het dagelijks verslaan van alles wat nieuw, handig en/of vet is. Van diepgaande en ongezouten recensies tot de laatste nieuwtjes en de tofste producten in categorieën zoals Tech, Online, Life, Business en Science. Bij ons gaat het niet alleen om resoluties, megahertzen en milliseconden, maar beschrijven wij graag de functie. Waarom een nieuw product of ontwikkeling het leven net dat stukje gemakkelijker, interessanter en aangenamer maakt.

De afgelopen twee jaar zijn we flink gegroeid, professioneler geworden en hebben we al mooie jaren beleefd. Hiervoor willen wij jou als lezer dan ook maar al te graag voor bedanken. Maar hier blijft het natuurlijk niet bij. Onze plannen zijn groots en we willen uitgroeien tot het grootste online Tech-Lifestyle magazine van Nederland. En daar hoort ook een vernieuwd design bij. Vinden wij. Wij hopen dan ook dat alle nieuwe features ervoor zorgen dat je met nog meer plezier WANT bezoekt. Toch snappen we dat veranderingen niet altijd even leuk zijn dus leggen we ze hieronder maar al te graag aan je uit wat en waarom het is veranderd.

Want to Know, Want to Test en Want to Have

Zoals jullie wellicht van het vorige design nog kunnen herinneren is dat de zeven hoofdcategorieën Tech, Life, Online, Style, Future, Rides en More centraal stonden en hier subcategorieën onder vielen. Dit hebben we voor het nieuwe WANT helemaal omgegooid. Vanaf nu staan de drie categorieën WANT to Know, WANT to Test en WANT to Have centraal.

Onder WANT to Know vind je alle content die je van ons bent gewend. Alle interessante nieuwtjes over tech, science, online, business, life, future, style en rides vind je hier terug. Onder WANT to Test vind je al onze (video)reviews en interviews met coole startups terug. WANT to Have is de nieuwste uit de reeks. Hier worden alle nieuwste snufjes in een mooie overzicht gebundeld. Niet teveel informatie, maar puur als service om in één oogopslag te ontdekken welke coole producten er verkrijgbaar zijn. Verdeeld over verschillende categorieën en eventueel gekoppeld aan onze reviews. Ook WANT to Have gaat met de tijd mee en zal regelmatig worden geüpdatet met de laatst gepresenteerde gadgets.

Wantfile

Hoe vaak komt het wel niet voor dat er in aanloop van een productlancering allerlei informatie over het betreffende product uitlekt? Vaak! Of dat er gedurende een periode veel over een bepaald onderwerp wordt bericht? Om deze informatie overzichtelijk te bundelen hebben we zogenoemde Wantfiles samengesteld. Hier vind je alle artikelen omtrent een bepaald onderwerp in de vorm van een tijdlijn. Het laatste nieuws wordt bovenaan getoond. Maar ook evenementen zoals de CES 2015 worden in een Wantfile gebundeld om het nieuws rondom dit event duidelijk weer te geven.

Vernieuwde homepage

De vernieuwde structuur heeft er mede voor gezorgd dat wij van het welbekende grid zijn afgestapt. Bovenin vind je altijd een uitgelicht artikel wat volgens ons die dag de meeste aandacht verdient. Gevolgd door het laatste nieuws binnen WANT to Know, afgewisseld met een WANTfile, WANT to Test en wordt de homepage met WANT to Have afgesloten. Geen interesse in WANT to Test of WANT to Have? Klik gerust op de button ‘Meer WANT to Know’ en je vindt alle toffe content die je van ons bent gewend.

Infinite scroll

Nieuw binnen een artikelpagina is Infinite scroll. Oftewel, het mogelijk maken van oneindig scrollen. Nu hebben wij het beperkt tot drie artikelen en komt het op het volgende neer. Als je aan het einde van een artikel terecht bent gekomen kun je direct doorscrollen naar een volgend artikel zodat je nergens meer op hoeft te klikken. Dit artikel is meestal aan het voorgaande artikel gerelateerd. Om je toch meer keuze te bieden vind je tussendoor een blok met drie gerelateerde artikelen die je kunt selecteren.

Mobiel

Het nieuwe WANT is vanuit een Mobile first gedachte ontworpen. Ons vorige ontwerp was ook al responsive, maar hebben we er nu écht voor gezorgd om een optimale mobiele leeservaring te creëren. De homepage ziet er qua verdeling hetzelfde uit als op de desktop, met grote afbeeldingen en de categorieverdeling. Ook Wantfiles vind je via de mobiele website en we hebben de zoekfunctie toegevoegd. Deze ontbrak nog bij onze vorige mobiele website. Infinite scroll in artikelen werkt ook voor de mobiele website en kun je artikelen ook via WhatsApp delen. Dat is handig voor als je het snel met specifiek persoon of groep wilt delen.

Review

De reviews vallen nu onder WANT To Test en hebben een nieuwe opmaak gekregen. We hebben ervoor gekozen om de tekst te centreren, afgewisseld met grote afbeeldingen. Maar iets wat helemaal te gek is, is de nieuwe Verdict. We beoordelen producten niet met cijfers, maar beoordelen met een Nope, Meh, Nice of Want!. Gecombineerd met een compacte doch duidelijke conclusie en een opsomming van plus- en minpunten. Hierdoor krijg je in één oogopslag te zien wat wij ervan vinden. En jullie hiermee hopelijk goed van dienst zijn.

Tot slot: tijdbalk en artikelopmaak

Als je al een tijdje door het nieuwe WANT bladert is de kans groot dat je nog een aantal verfijnde toepassingen hebt ontdekt. Als je door een artikel scrolt zie je bijvoorbeeld bovenin een subtiele blauwe balk steeds langer worden. Hiermee wordt aangegeven hoe ver je in het artikel bent. Maar ook de opmaak van een artikel heeft een upgrade gekregen. Afbeeldingen worden links uitgelijnd en groter getoond. Maar soms zul je ook een kleinere afbeelding in de tekst terugvinden. Ook hebben we subtitels toegevoegd om de titel te versterken zodat je in één oogopslag weet wat je van het artikel kunt verwachten.

We kunnen nog even doorgaan met het uitleggen van veranderingen, maar de rest laten we aan jouw ontdekkingstocht op het nieuwe WANT over. Mocht je tegen bugs aanlopen of heb je andere vragen/opmerkingen over het nieuwe design laat het ons via [email protected] weten. Of stuur ons een reply op Twitter of Facebook.

Voor nu… welkom op het nieuwe WANT.

Reageer op artikel:
Welkom op het nieuwe WANT
Sluiten