WellBe-armband helpt de bron van stress vast te stellen én laat je ontspannen

Stress, iedereen heeft het wel eens. Soms is het acuut, omdat er onverwachts iets gebeurt dat snel opgelost moet worden, maar het kan ook sluimeren: omdat je bijvoorbeeld ergens tegenop ziet. Veel stress is absoluut niet goed voor je, dus het is niet verkeerd om te weten waardoor je precies gespannen raakt.

WellBe meet je stress

Deze WellBe-armband combineert een hartslagmeter met een elektronische agenda. Zolang je netjes invult wat je doet, meet de WellBe de stress die je tijdens de activiteiten ervaart!

Een verhoogde hartslag is een belangrijke graadmeter voor stress. De WellBe kan overigens geen verschil zien tussen een bonkend hart van de spanning, of door lichaamsbeweging… Daarom is het belangrijk dat je je agenda écht up-to-date houdt. Als je hartslag de pan uit rijst, dan krijg je een melding op je smartphone. Vervolgens krijg je tips voor ademhalingsoefeningen om weer te ontspannen.

De WellBe bestaat voor het grootste deel uit kurk; dit natuurproduct is licht, stevig en irriteert je huid niet. Op zich past het ook wel bij de ‘mindfulness’ die de gadget wil uitstralen. Op zich is het een nuttig apparaatje om stress te monitoren, maar we zien er niet veel in om op ons werk even een ontspannende zonnegroet uit te voeren.

WellBe is te reserveren op Indiegogo, voor ongeveer 118 euro. Als het goed is wordt hij eind 2015 verzonden. Meer informatie vind je hier.

Reageer op artikel:
WellBe-armband helpt de bron van stress vast te stellen én laat je ontspannen
Sluiten