Daniel Koster
Daniel Koster Apple 23 mrt 2016

Welterusten: zo gebruik je de schermdimmende Night Shift modus

Toen het een tijd geleden duidelijk werd dat Apple met de Night Shift modus ging komen werd dat met enthousiasme ontvangen. Nu werd de modus tijdens het Apple event van 21 maart gepresenteerd en is-ie onderdeel van iOS 9.3 (de update die vanaf maandag 21 maart beschikbaar was). De schermdimmende modus waarmee een oranje gloed over het scherm wordt aangebracht maakt het een stuk chiller om in het donker naar je smartphone te kijken. En minder slecht. Maar hoe kun jij de nieuwe modus op je iPhone gebruiken?

Zo gebruik je de Night Shift modus op je iPhone

Wij vinden het een must, die nieuwe modus. Het gebeurt ons vaak genoeg dat we voor het slapen gaan nog even onze telefoon checken. De laatste berichtjes op sociale media of berichtjes op WhatsApp even checken bijvoorbeeld. Van deze blootstelling ga je echter slechter slapen. Dit effect wordt door Night Shift verminderd. Dan moet je deze modus wel activeren. Dat kan op twee gemakkelijke manieren:

1. Swipe van onder naar boven om het snelle instellingen menu tevoorschijn te laten komen en tik op de Night Shift icoon

2. Open je instellingen en ga naar ‘Beeldscherm en helderheid’. Hier vind je de Night Shift modus

Zo, nu weet je waar je de Night Shift modus kunt vinden. Je kunt ‘m hierbij inplannen of handmatig inschakelen. Inplannen is handig wanneer je weet dat je om een bepaald tijdstip in bed ligt en dan nog even je telefoon wilt checken. Via handmatig kun je wanneer je op de bank zit en zo in bed gaat liggen de modus inschakelen. Of je kunt ‘m natuurlijk ook gewoon handmatig in bed aanzetten! Doe er je voordeel mee en welterusten!

Reageer op artikel:
Welterusten: zo gebruik je de schermdimmende Night Shift modus
Sluiten