Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 jul 2018

Maak kennis met de wereld van Let’s Go Pikachu en Eevee

Dit jaar krijgen we met de games Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee eindelijk een Pokémon-game op de Nintendo Switch. Het zijn titels die je meenemen naar de wereld van Kanto, waar je destijds je eerste avonturen in de Pokémon-wereld beleefde. Het is het gebied waar de eerste 151 Pokémon te vinden zijn. Vandaag heeft Nintendo een nieuwe video van de game vrijgegeven en ook een erg toffe wereldkaart.

Let’s Go Pikachu meets Pokémon Go

Eén van de grote verschillen ten op zichte van de andere Pokémon-games zoals je die van de Nintendo 3DS kent, is dat Let’s Go Pikachu en Eevee gebruik maken van een systeem dat doet denken aan Pokémon Go. Dat betekent dat je nu Pokémon vrij zit rondlopen.

Door er tegen te lopen, kun je dan een soort van vang-gevecht beginnen, waarbij je een Pokéball gooit, waarna je hoopt dat je hem vangt. Naast deze verandering is het nog wel mogelijk om traditionele gevechten aan te gaan met andere trainers en zijn er ook diverse gyms waar je kunt gaan vechten. In de onderstaande trailer zie je bijvoorbeeld de klassieke gym-leaders Brock en Misty voorbij komen.

Naast deze nieuwe video is er ook een kaart vrijgegeven die het nieuwe Kanto laat zien. Veel van de routes die je kent van de oude Game Boy-game zijn hetzelfde en het lijkt er ook op dat Snorlax nog altijd op zijn vaste stek ligt te maffen.

Pokémon Let's Go Pikachu

Wat deze kaart vooral zo interessant maakt, is dat je een redelijk overzicht krijgt van waar je de verschillende Pokémon kunt gaan vangen. Een aantal Pokémon zijn op de plaatsen waar je het verwacht, maar anderen zitten weer op plekken die iets minder voor de hand liggend zijn. Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee zijn vanaf 16 november verkrijgbaar en verschijnen dan op de Nintendo Switch. Lees hier onze preview van de game.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de wereld van Let’s Go Pikachu en Eevee
Sluiten