‘Wereldwijde cryptocurrency komt eraan, maar wordt geen Bitcoin’

Er zijn op het moment dusdanig veel cryptocoins, dat het niet meer dan logisch is dat er behoorlijk wat weer zullen verdwijnen. Ideaal is natuurlijk als er één globale cryptocurrency is, die we kunnen gebruiken om mee te betalen. Volgens Gary Cohn, ex-Goldman Sachs president en voormalig hoofd economisch adviseur van Trump, zit dat er inderdaad aan te komen. Maar waar veel mensen denken dat Bitcoin dé cryptocurrency gaat worden, ziet Cohn dat heel anders.

Globale cryptocurrency wordt makkelijk

Volgens Cohn is Bitcoin namelijk te moeilijk om te begrijpen en de wereldwijde cryptocurrency zou volgens de man juist makkelijk te begrijpen zijn. In een gesprek met CNBC laat hij weten dat mensen  zonder al teveel moeite zullen bevatten hoe het is gecreëerd, hoe het in zijn werk gaat hoe je het kunt gebruiken.

Hij gelooft ook dat deze globale digitale valuta niet gebaseerd zal zijn op mijnkosten, elektriciteitskosten of iets soortgelijks. Zoals we weten kost het mijnen van Bitcoins behoorlijk wat energie en dit zou in totaal zo’n 5,6 miljoen euro per dag kosten.

bitcoin cryptocurrency vraagteken

Geen vertrouwen in Bitcoin, wel blockchain technologie

Cohn zegt dat hij geen groot vertrouwen heeft in Bitcoin, maar wel in de achterliggende blockchain technologie. Deze heeft inderdaad ook grote potentie en behoorlijk wat praktische toepassingen. Interessant is dat Goldman Sachs, waar hij vroeger dus werkte, juist heeft aangekondigd ook bezig te gaan met Bitcoin. Hier heeft Cohn over te zeggen, dat ze moeten doen waarvan ze denken dat het beste zal zijn voor hun aandeelhouders. Hij geeft hierbij ook aan dat hij geen aandelen heeft van Goldman Sachs.

Gary Cohn
Gary Cohn

Gereguleerde bank in de digitale wereld

Wel heeft hij allerlei spannende plannen om aan de slag te gaan in de digitale wereld. HIj geeft aan te overwegen een gereguleerde bank te gaan runnen, maar dan dus in de digitale wereld. Hij zou een idee hebben voor een bedrijf en het zou een interessant concept zijn om in te spelen op de kennis die hij heeft van zijn werk in de bankwereld. We zullen zien waar de man mee op de proppen komt en of zijn voorspelling over een wereldwijde cryptocurrency inderdaad werkelijkheid wordt. Voorlopig zou Bitcoin nog wel de populairste cryptocurrency zijn in Nederland.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
‘Wereldwijde cryptocurrency komt eraan, maar wordt geen Bitcoin’
Sluiten