Rutger Houweling
Rutger Houweling Google 30 sep 2014

Werk sneller en efficiënter dankzij deze tien extensies voor Google Chrome

Werk jij graag snel en efficiënt? Dan ben je bij Google Chrome aan het juiste adres. Dankzij handige extensies kun jij je productiviteit een stuk verbeteren. Maar de App Store voor Chrome-extensies staat ondertussen zo vol dat het moeilijk is om de juiste te vinden. Wij hebben er tien gevonden die je zeker moet installeren als je online sneller en efficiënter wilt werken. Als je een paar weken met deze extensies werkt worden ze vanzelf onmisbaar. Probeer ze allemaal, ze zijn immers gratis.

Chrome Remote Desktop

Met Chrome Remote Desktop kun je inloggen op een computer vanaf een andere computer. Stel nou je bent thuis, maar je moet toch nog wat werk verrichten. Alleen de bestanden staan op je werkcomputer. Dan kun je met deze extensie via je eigen computer op je werkcomputer inloggen. Zo kun je alsnog met die bestanden aan de slag, maar dan op je eigen computer. Deze extensie is dus ideaal als je vaak met verschillende computers werkt.

 

Delicious Bookmark Extension

Deze extensie is speciaal voor het opslaan van een URL. Er zijn veel manieren waarop je een URL kunt opslaan. Maar er zijn weinig manieren zo snel als deze. Je klikt naast de URL op de Delicious Bookmark Extension en dan staat de URL al klaar. Je voert alleen nog tags in om de link te herkennen en klaar ben je. Aan deze extensie kun je ook volgers toevoegen, zodat je razendsnel leuke of interessante links kunt delen.

 

Chrome to Mobile

Met de Chrome to Mobile extensie kun je een internetpagina naar je smartphone of tablet sturen. Dit was al mogelijk, maar deze extensie is niet overbodig. Je kunt namelijk ook offline een pagina doorsturen. Als je bijvoorbeeld op Google Maps een route hebt uitgestippeld kun je deze pagina doorsturen. Stel je hebt geen internet op je smartphone of tablet, dan kun je nog steeds de route bekijken. Ideaal voor als je in het buitenland zit of als je iemand een pagina wilt laten zien die op je desktop staat.

 

Google Mail Checker

De Google Mail Checker extensie is simpel. Zodra je deze hebt geïnstalleerd komt er tussen je extensies een icoon te staan voor je mail. Het icoon laat zien hoeveel ongelezen e-mails er in je inbox zitten. Zodra je erop klikt kom je in je inbox. Hierdoor hoef je niet constant een tab te openen als je je e-mail wilt checken.

 

MightyText

Dankzij de MightyText extensie kun je vanaf je computer een bericht naar je smartphone of tablet sturen. Dit kunnen Apple-gebruikers al een tijd, maar nu is het dus ook met Android mogelijk. Je kunt dus een bericht van je Android-phone naar je computer sturen. Zodra je computer ‘m ontvangt krijg je er netjes een melding van.

 

Nimbus Screenshot

Maak jij vaak screenshots? Dan ga je de Nimbus Screenshot extensie te gek vinden. Met deze handige extensie kun je namelijk screenshots maken. Wauw! Je klikt op de extensie waarna je de keuze tussen het volledige scherm of een geselecteerd gebied krijgt. Zodra je de screenshot hebt gemaakt kun je ‘m opslaan, maar je kunt ‘m ook bewerken. Dit biedt een aantal mogelijkheden waar je normaal gesproken weer andere programma’s voor moet gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld tekst overheen typen of een gebied met een pijl aanwijzen.

 

Website Blocker

Zijn er tijdens het leren of werken websites die jou blijven afleiden? Blokkeer ze met de Website Blocker extensie. Als jij snel wordt afgeleid door websites zoals Facebook of Twitter is dit de oplossing. Je zet de URL in deze extensie en geeft aan tussen welke tijden je deze website niet mag bezoeken. Dan staat je webbrowser het niet toe dat jij bijvoorbeeld tussen 9:00 en 17:00 uur Facebook checkt.

 

Pocket

Niet elke website is relevant voor je werk, maar dat betekent niet dat je ze niet wilt zien. Als jij tijdens het werk iets tegenkomt waar je even geen tijd voor hebt kun je dat gemakkelijk opslaan in de Pocket extensie. Zodra je thuis weer inlogt op Pocket heb je toegang tot jouw opgeslagen websites en artikelen. Dit hoef je niet per se op je computer te doen. Als de extensie ook op je smartphone of tablet staat kun je ze daarmee ook openen.

 

Search by Image

Heb jij op internet een afbeelding gevonden waar je meer van wilt weten? Dan kun je via de Search by Image extensie zoeken met die afbeelding. Je uploadt de afbeelding en vervolgens zoekt te extensie naar alle plekken op internet waar-ie is gebruikt. Zo kun je snel vinden waar bepaalde bouwwerken staan of achter informatie komen van de afbeelding.

 

FVD Downloader

Met de FVD Downloader extensie kun je video’s op internet snel en gemakkelijk op je computer zetten. Het werkt met Facebook, Vimeo en andere video-programma’s. Het werkt alleen niet met Youtube, wat wij wel hadden gehoopt. Gelukkig zijn er voor Youtube weer andere manieren om video’s te downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Werk sneller en efficiënter dankzij deze tien extensies voor Google Chrome
Sluiten