Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 apr 2018

Werk van legendarische Isaac Asimov komt naar Apple Video

Hier is nieuws dat fans van science-fiction ongetwijfeld aanspreekt. Apple werkt aan een nieuwe serie die gebaseerd is op de zevendelige boekenreeks Foundation. Geschreven door de bekende Amerikaanse auteur en wetenschapper Isaac Asimov. Die wordt vaak gezien als de voorloper van Star Wars.

De serie speelt zich af in de verre toekomst waarin de mens miljoenen planeten in het Melkwegstelsel bezet. De hoofdpersoon is een wiskundige die heeft berekend het dit Imperium snel ten einde komt. Het zal bovendien zeker 30.000 jaar duren voordat het Twee Imperium gesticht wordt. Hij ontwikkelt een plan om dit naar 1.000 jaar te verkorten.

Voorloper Star Wars

Volgens entertainmentsite Deadline heeft Apple meteen een seizoen van deze serie besteld. Er is geen pilot gemaakt. Het scenario wordt geschreven door Josh Friedman en de productie is in handen van David Ellison, die onlangs The Hitman’s Bodyguard en Mission: Impossible – Fallout produceerde.

De Foundation-reeks werd voor het eerst gepubliceerd in 1942. Het wordt ook wel eens de voorloper van Star Wards genoemd, maar draait veel minder om goed en kwaad en heeft geen futuristische lichtzwaarden. Asimov wordt gezien als een van de grote drie sciencefictionschrijvers van de 20e eeuw. Hij is ook de geestelijk vader van de drie wetten van de robotica.

Apple Video in 2019 live

Er gaan al lange tijd geruchten over Apple’s Netflix-concurrent. Topman Eddy Cue bevestigde onlangs het bestaan van de dienst die in 2019 live moet gaan. Apple heeft al vele grote namen uit de entertainmentwereld aan zich geboden. Zo werkt Steven Spielberg aan een serie voor Apple Video, de dienst staat onder leiding van oud-topmannen van Sony en Amazon video en de BBC.

Er komt een breed aanbod aan series. Van cartoons tot horror en van crime tot huiselijke inspiratie.

Reageer op artikel:
Werk van legendarische Isaac Asimov komt naar Apple Video
Sluiten