Werken bij Apple een droombaan? Daar is deze gast het niet mee eens

Werken bij Apple is voor veel mensen een droombaan, want als zo’n groot bedrijf jou wil hebben dan heb je het écht gemaakt. Toch?! En hoewel er de laatste jaren meerdere berichten naar buiten zijn gekomen over hoe geweldig het is om er te werken, dacht Jordan Price daar anders over. Na nog niet zo lang voor Apple te werken is hij er namelijk mee gekapt en niet onopgemerkt. Hij heeft zijn hele verhaal op het bloggers platform Medium geplaatst en laat het niet klinken als een fijne werkplek.

In het begin was Price super enthousiast en hij niet alleen. “Mijn ouders en familie waren super enthousiast toen ik ze het nieuws vertelde. Ik had het nieuws op Facebook geplaatst en ik had nog nooit zo veel likes en felicitaties op een bericht gekregen. Ik kreeg meer likes toen ik aankondigde dat ik een baan bij Apple had gekregen dan toen mijn eigen dochter werd geboren.” Maar zijn enthousiaste houding over zijn baan was snel weg.

 
Zo vertelt Price dat de werkuren niet flexibel waren, waardoor hij zijn dochter nooit kon zien. Hij moest namelijk ook nog erg lang reizen van en naar zijn werk, wat overigens wel met een speciale Apple-bus kon. Hierdoor moest hij elke dag vroeg op en was hij pas laat thuis. Maar dat had hij wel verwacht. Wat hij niet had verwacht was een enorm collectieve bureaucratie. “Ze hadden zo veel wachtwoorden, accounts en logins dat het bijna een maand duurde om op de server te komen”, zegt Price. “Er waren aldoor vergaderingen die storend waren voor ieders productiviteit, maar ze leken een noodzakelijk kwaad in een groot bedrijf met zulke hoge kwaliteitsproducten.”

Dit was allemaal nog helemaal niets in vergelijking met zijn baas. “Toen begon mijn directe baas, die er een gewoonte van maakte om iedereen onder hem persoonlijk te beledigingen, met het maken van directe en indirecte beledigingen naar mij. Hij liet mij continue weten dat mijn contract niet zou worden verlengd als ik bepaalde werkzaamheden wel of niet zou doen. Hij zou zich dan (letterlijk) over mijn rug buigen als een baas uit Dilbert. Verder zou ik alledaagse taken moeten uitvoeren waarvan hij vond dat deze dringend moesten worden onderzocht. Hij was democratisch in zijn neerbuigende en onbeschofte commentaar. Ik voelde mij eerder als een tiener werkzaam bij een belabberd verkoophandelbaantje dan een professional, werkzaam bij één van de grootste techbedrijven in de wereld.”

Uiteindelijk trok Price het niet meer en is hij bij Apple weggegaan. In zijn blog, die je hier leest, geeft hij aan op zoek te zijn naar een nieuwe baan.

Reageer op artikel:
Werken bij Apple een droombaan? Daar is deze gast het niet mee eens
Sluiten