Rutger Houweling
Rutger Houweling Google 31 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Is werken bij Google nou wel of niet awesome?

Over werken bij Google doen zich veel verschillende verhalen de ronde. Het zou fantastisch zijn en je krijgt er veel betaald, maar er zijn ook genoeg redenen te noemen waarom je er niet zou willen werken. Volgens een wervingsvideo van Google zelf zou het de beste plek zijn om te werken. Je doet er binnen een jaar meer indrukken op dan in je hele leven. Als we de video moeten geloven tenminste. Het is dan ook logisch dat iemand op de vraag- en antwoord website Quora vroeg of werken bij Google net zo is als in de video. Het antwoord werd gegeven door Edgar Duenez-Guzman die een jaar lang als software ontwikkelaar heeft gewerkt voor Google.

Werken bij Google wordt volgens hem beter naarmate je er langer werkt. Edgar had zich al redelijk ingelezen over het bedrijf voordat hij er kwam werken. Hierdoor kreeg hij vanzelf hoge verwachtingen, maar wist ook dat de kans groot was dat deze verwachtingen niet zouden uitkomen. Toch waren zijn eerste weken bij Google net zoals de video suggereerde. Je hebt leuke extraatjes, een mooie omgeving en je kunt een impact hebben op zowel het bedrijf als de wereld. Maar in de maanden daarna kreeg Edgar een betere indruk van Google en kwam tot de conclusie dat daar werken nog leuker is dan hij dacht.

 
Bij de tech-gigant geven ze de medewerkers alle ruimte om te doen wat zij belangrijk vinden. Dit zou normaal gesproken resulteren in chaos, maar niet bij Google. Omdat alles open en transparant is zul je het snel te horen krijgen als je iets verkeerd doet of iets doet wat je beter kunt laten. Wel heeft het bedrijf last van de problemen die ontstaan bij bijna elk groot bedrijf. En aangezien bijna alle medewerkers genieën zijn kan het best stressvol zijn om er te werken. Daarnaast eet, beweeg en ‘leef’ je op de campus van Google, waardoor het soms een beetje een overkill wordt. Doordat de tech-gigant zo groot is kun je er ook gemakkelijk in verdwijnen. Toch blijft de uitspraak aan het begin van dit artikel staan; “Over werken bij Google doen zich veel verschillende verhalen de ronde”. De één zal hier zijn hele leven met veel plezier werken, terwijl een ander het geen dag uithoudt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Is werken bij Google nou wel of niet awesome?
Sluiten