Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 14 dec 2017

Werken met Photoshop wordt met deze vijftien plugins een stuk gemakkelijker

Haal jij als fotograaf of grafisch ontwerper dagelijks alles uit de mogelijkheden van Adobe Photoshop? Dit programma is natuurlijk ontzettend uitgebreid en je zult waarschijnlijk ook niet het gevoel hebben dat er iets aan ontbreekt. Toch kun je nog veel meer uit Photoshop halen als je een aantal handige plugins download. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Photoshop wordt hiermee een stuk makkelijker

Er zijn duizenden van dit soort plugins, maar als je er zomaar één download kan-ie erg tegenvallen. Veel van deze plugins worden namelijk niet up-to-date gehouden met de laatste versie van Photoshop. Maar de degene die wij voor je op een rij hebben gezet worden wel geüpdatet en dat is fijn want ze zijn ook nog eens ontzettend handig. Check welke jij goed kunt gebruiken en als er volgens jou nog één ontbreekt laat het ons dan weten. En als je er één ziet die je graag wilt downloaden klik dan op de titel of de afbeelding.

Hexy

Met Hexy kun je razendsnel Hex of RGB kleurcodes opzoeken.

Oven

In Photoshop kun je afbeeldingselementen genereren wat ontzettend handig is. Maar je moet dan wel eerst alle lagen hernoemen, anders kan de map erg chaotisch worden. Oven kan je hierbij helpen. Met deze plugin kun je met het grootste gemak je afbeeldingselementen managen.

Dublllicator

Met deze extensie kun je lagen of groepen lagen kopiëren en daarnaast kun je ze gemakkelijk horizontaal of verticaal kantelen.

Font Awesome

Met deze plugin kun je iconen en vormen zoeken die je vervolgens kunt aanpassen en in Photoshop kunt invoegen.

Size Marks

Als je iets aan het ontwerpen bent waarbij de afstand tussen verschillende objecten belangrijk is dan kan Size Marks je goed helpen. Met deze plugin kun je razendsnel achter de hoogte- en breedtematen komen van objecten.

Renderly

Renderly exporteert met het grootste gemak schermen, afbeeldingselementen en gedetailleerde ontwerpspecificaties.

GuideGuide

Als je een uitlijning wilt onthouden dan kun je in Photoshop handige lijnen aanbrengen zodat je precies ziet waar een element moet staan. Maar als jij veel lijnen aanbrengt kun je ook gemakkelijk het overzicht verliezen. GuideGuide zet voor jou standaard lijnen neer voor het soort document waar je mee bezig bent. Zo kan de plugin bijvoorbeeld kolommen laten zien, rijen of een middenpunt en je kunt ze zelf nog aanpassen.

Composer

Met Composer kun je meerdere laagsamenstellingen updaten in één keer. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het op orde maken van je document, waardoor je meer tijd hebt voor je kunstwerk. Composer werkt ook voor CS5.

Ink

Met Ink kun je de lagen in je document van informatie voorzien. Dit is erg handig als je vaak in een team werkt aangezien anderen zo bijvoorbeeld kunnen zien waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt.

Breeezy

Breeezy geeft je ontzettend veel export mogelijkheden voor je Photoshop bestanden die uit meerdere lagen bestaan. Deze extensie werkt gemakkelijk en snel, waardoor-ie ideaal is voor het testen van een ontwerp voor een app of een website.

Save Panel

Met Save Panel kun je het opslaan van bestanden in Photoshop optimaliseren. Je kunt dus zelf de instellingen configureren, zodat je documenten in het vervolg met je favoriete instellingen kunt opslaan.

Bounce

Met Bounce kun je direct vanuit Photoshop, Indesign, Illustrator en Fireworkt de feed checken op Dribbble.

Layrs Control 2

Met Layrs Control 2 heb je zeven ontzettend handige scripts die het ordenen van je project gemakkelijker maken. Zo kan-ie bijvoorbeeld zien welke effecten niet worden gebruikt en deze kun je vervolgens verwijderen. Of je kunt verschillende documenten zoeken die een gelijkenis hebben.

Social Kit

Als je met het ontwerp bezig bent voor een website dan kan Social Kit je goed helpen met het creëren van social media-buttons. Alle grote sociale media zijn in deze plugin opgenomen, zoals Facebook, Twitter, Youtube en Google+.

Extensis

Met extensis kun je met Google Web Fonts werken direct vanuit Photoshop.

Vind je Photoshop te duur? Dan hebben we hier tien goede gratis alternatieven voor je op een rijtje gezet.

Reageer op artikel:
Werken met Photoshop wordt met deze vijftien plugins een stuk gemakkelijker
Sluiten