Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 jan 2019

Werkt Huawei aan Mate 30 met vijf camera’s aan achterkant?

We kijken uit naar de eerste opvouwbare smartphones, maar ook op het gebied van camera’s zijn fabrikanten nog lang niet klaar met innoveren. Vooral als het om de hoeveelheid sensoren gaat. Nokia komt binnenkort met een smartphone met vijf camera’s aan de achterkant. Daar lees je hier meer over. Maak ook kennis met de Huawei Mate 30.

Huawei Mate 30: vijf camera’s

Ja, dat las je goed: Mate 30. Afgelopen oktober werd de Huawei Mate 20 onthuld, een nieuw flagship van de Chinese fabrikant. In mei arriveert naar verwachting de volgende hoogvlieger van het merk. Dan hebben we het over de Huawei P30.

Toch kunnen we nu al uit gaan kijken naar een toestel dat pas over 10 maanden uit zal komen: de Mate 30 dus. Dat komt door een patent dat Huawei zelf heeft aangevraagd bij het China National Intellectual Property Administration. Oftewel, de CNIPA.

Huawei Mate 30 Huawei Mate 30

We zien een toestel met een camera-arrangement dat doet denken aan de Mate 20, maar dan dan een stuk langer. Het lijkt er sterk op dat er twee extra sensoren onder passen, waardoor je in totaal vijf camera’s aan de achterkant krijgt. De Mate 20 Pro heeft er drie in een L-vorm, met een LED-flash die het vierkantje afmaakt.

Neem dit nieuws echter volledig met een korrel zout. Ja, dit patent is real, maar tegelijkertijd is het slechts een patent. Huawei kan in de komende tien maanden nog zijn plannen wijzigen, of wellicht hebben we het nu al slechts over een experiment. Een ding is in ieder geval duidelijk: het merk wil koploper blijven als het om camera’s gaat.

Reageer op artikel:
Werkt Huawei aan Mate 30 met vijf camera’s aan achterkant?
Sluiten