Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 jun 2018

Interesse in West Virginia groeit dankzij Fallout 76

Fallout 76 belooft één van de grote games van dit najaar te worden. Tijdens de afgelopen E3 werd de game onthuld. Daaruit bleek dat de game zich afspeelt in de Amerikaanse staat West-Virginia. En door de populariteit van de gameserie, ziet het bureau voor tourisme in die staat een opvallende stijging in interesse.

Flinke stijging interesse West Virginia dankzij Fallout 76

Waar de website WVExplorer, dat vol staat met leuke feitjes en weetjes over de staat, normaal gesproken zo’n 2.000 bezoekers per dag trekt, bleek dat aantal na de onthulling van Fallout 76 te stijgen naar 30.000 per dag. Dat is natuurlijk niks in vergelijking met de vele miljoenen exemplaren die er straks van de game gaan worden verkocht, maar percentueel is het natuurlijk een enorme stijging.

Fallout 76

Of men straks ook massaal op vakantie gaat naar West Virginia, dat valt nog te bezien. Een andere grappige constatering is dat de werknemers van het Camden Park, waarnaar gerefereerd wordt in de trailer, gebeld worden met de vraag of men shirts van het park kan kopen.

Tot slot wordt er op het nummer Take me Home, Country Roads van John Denver, opvallend veel gereageerd. Dit nummer stond centraal in de Fallout 76, maar was daarvoor ook al belangrijk voor de film Kingsmen.

Fallout 76

Fallout 76 staat overigens gepland voor 14 november. De game speelt zich zo’n twintig jaar na de nucleaire oorlog in een alternatief Amerika af. Jij bevindt je met je lotgenoten in Vault 76 en het is aan jullie om de Verenigde Staten weer op te bouwen. Nieuw in Fallout 76 ten op zichte van zijn voorgangers is dat er online componenten in zitten. Je speelt in een enorme wereld met enkele tientallen andere spelers. Daarbij kun je elkaar helpen, maar ook elkaar volledig in de weg zitten.

Wil je de game op tijd in huis hebben, dan kun je hem hier pre-orderen.

Reageer op artikel:
Interesse in West Virginia groeit dankzij Fallout 76
Sluiten