Dit is alles wat we tot nu toe (denken te) weten over de iPhone SE 2

Geruchten rondom de iPhone SE 2 zijn er al een lange tijd. We dachten oorspronkelijk dat de nieuwe budgettelefoon inmiddels al wel zou zijn aangekondigd, maar Apple houdt tot nu toe de lippen stijf op elkaar. Dankzij al die geruchten denken we wel het één en ander te weten.

In dit artikel zetten we alle geruchten rondom de iPhone SE 2 op een rij. Uiteraard komt daarbij niks van Apple zelf, maar zijn het met name zogenaamde industry-insiders die het één en ander naar buiten hebben gebracht.

De hardware

Uiteraard gaat de iPhone SE 2 je niet wegblazen op het gebied van de specificaties. Het gaat namelijk een telefoon zijn voor de gebruikers met een kleiner budget. Toch is het belangrijk om te weten dat het een smartphone gaat zijn die je een tijd kunt gebruiken. Het is de verwachting dat de hij draait op de Apple A13 chipset. Dat is dezelfde die in de iPhone 11 zit. Het grote voordeel hiervan is dat hij waarschijnlijk heel wat toekomstige iOS-updates gaat krijgen, waardoor je hem lang kunt gebruiken. Verder lijkt de telefoon 3GB aan RAM te krijgen en qua opslag zal hij niet meer dan 64 GB opslag krijgen. Dit laatste om de kosten te drukken.

Apple iPhone SE 2
De iPhone 8 (Bron: Apple)

Het design van de iPhone SE 2

Het huidige iPhone SE-model is gebaseerd op de oude iPhone. De iPhone SE 2 zal ook een bekend design hebben, maar dan wel één die een stuk moderner is. Tot nu toe zien we voornamelijk de vergelijking met de iPhone 8 qua design. Daarbij lijkt hij gebruik te gaan maken van TouchID, maar kent hij tegelijkertijd wel een headphone jack, welke ontbreekt in de huidige iPhone 8. Er gaan echter ook geruchten dat de de nieuwe telefoon gebruik gaat maken van FaceID, maar dat lijkt wellicht wat lastiger met de techniek die in de smartphone zit.

iphone se 2
De huidige iPhone SE (Bron: Apple(

Display

Omdat de iPhone SE 2 naar verluid veel op de iPhone 8 lijkt, is het ook niet heel erg gek om te zien dat de geruchten spreken over een 4,7 inch LCD display. Daarbij zou gebruik worden gemaakt van een resolutie van 750 bij 1334 pixels, met een Retina-perfect dichtheid van 326ppi. Verder ligt het in de lijn der verwachtingen dat hij ook True Tone en HDR ondersteunt, omdat dat ook in de iPhone 8 zit.

De camera

Qua camera is het logisch dat de iPhone SE 2 ook leentjebuur speelt bij de iPhone 8. Deze maakte gebruik van een 12MP f/1.8 camera, waarmee je gewoon best wel goede foto’s kan maken. Zeker als je bedenkt dat de iPhone SE 2 voornamelijk in de markt gaat worden gezet voor de consumenten die nog een iPhone 6 of ouder gebruiken is het een goede stap vooruit. Ook zou hij daarbij gebruik van gaan maken van een auto-focus en HDR om mooie plaatjes te schieten.

De prijs en datum van de iPhone SE 2

Tot slot is het nog de vraag hoeveel hij gaat kosten. Momenteel is de iPhone 8 de goedkoopste telefoon die je kunt halen in de Apple Store. De goedkoopste versie kost daarbij 539 euro, maar dat is er dan wel één met een opslag van 64 GB. De verwachting is dat een iPhone SE 2 met 32 GB opslag een Amerikaanse adviesprijs van 399 dollar gaat krijgen. In de Nederlandse winkel zal hij dan tussen de 449 en 489 euro gaan kosten. En hij zou daarbij in het eerste kwartaal van 2020 moeten verschijnen.

Wil je meer lezen over alles dat we tot nu toe over de iPhone SE 2 hebben geschreven? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dit is alles wat we tot nu toe (denken te) weten over de iPhone SE 2
Sluiten