Kijken we live mee naar Bitcoin whale manipulatie?

De handel in Bitcoin en andere cryptomunten is (nog) niet zo gereguleerd als de handel in andere assets. Dat is aan een kant prettig voor mensen die van privacy en vrijheid houden. Aan de andere kant werkt dit ook bijzonder gedrag en zelfs koersmanipulatie in de hand. Wellicht kijken we nu live mee met een gevalletje manipulatie door een whale.

De Ripple (XRP) whale van eerder vandaag

Vanuit twee onbekende wallets werden respectievelijk 40 en 60 miljoen XRP overgeboekt naar één ander onbekend wallet-account. Deze 100 miljoen XRP werd een paar uur later weer weggeboekt naar een ander onbekend wallet-account. Hiermee bleek het account van 100 miljoen niet leeg, zoals gedacht. De whale had namelijk nog 145 miljoen XRP in huis. Deze transactie is voor de buitenwereld vrij nutteloos. Wellicht heeft men getest of de koersen zouden reageren. Een boeking van een groot bedrag dat niet naar een beurs gaat wordt vaak gezien als hodl-transactie. Dit wil zeggen dat men in koersstijging gelooft. Vaak is het effect op de koers dan positief.

De Bitcoin (BTC) whale die niemand begrijpt

Ook bij de Bitcoin was het raak. Een whale transporteerde in 1 transactie 94.504 BTC, oftwel 1 miljard dollar. Dit is volgens experts één van de grootste transacties ooit geweest. Wat de bedoeling van de transactie is geweest, is nog niet duidelijk. Wel is inmiddels duidelijk dat een groot deel van het geld afkomstig was van cryptobeurs Huobi. Dit zou dus volgens analisten beteken dat een zeer grote klant van Huobi een sterke waardestijging ziet en daarom zijn Bitcoin alvast veilig stelt in afwachting van fikse koersstijgingen. Het zou ook kunnen dat Huobi zelf haar fondsen aan het herverdelen is.

Aangezien dit een van de eerste transacties was van de ontvangende wallet heeft men het gedrag daarna gevolgd om te bezien of het wellicht een wallet van nieuwe cryptobeurs Bakkt was. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk, want de wallet wordt nu ook gebruikt voor transacties van 0,7 dollar. Ook lijkt het mij dat Bakkt de koersen niet wil destabiliseren en dus eerder gebruik zou maken van ‘over the counter’ trading.

Het zou ons sterk verbazen als de whales niet aan het testen zijn hoe zij de markt kunnen manipuleren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Kijken we live mee naar Bitcoin whale manipulatie?
Sluiten