WhatsApp: 6 features die we graag zouden willen zien

Een wereld zonder WhatsApp: kan jij je het voorstellen? Toch is de groene communicatiedienst niet perfect. In de loop der jaren zijn er allerlei functies bijgekomen om het gebruik ervan aangenamer te maken. Belangrijke voorbeelden hiervan zijn het kunnen videobellen, de introductie van stickers en de intrede van de donkere modus.

Maar daar hoeft het als het aan ons ligt zeker niet bij te blijven. Daarom presenteren we 6 functies die WhatsApp nog niet heeft, maar wel degelijk onderdeel van de app moeten worden.

WhatsApp donkere modus
WhatsApp-applicatie. (Afbeelding: Ritcie B. Tongo / ANP)

Even alles uit

Hoe fijn zou het zijn om wel even snel iets op internet op te kunnen zoeken, zonder dat je continu meldingen van je collega’s en je schoonouders binnenkrijgt? Een vliegtuigstand voor specifiek WhatsApp zou daar enorm bij kunnen helpen. Zo’n stand zorgt er ook voor dat je wel oudere berichten kan opzoeken, maar dat mensen dan niet te zien krijgt dat je online bent en dus hun berichten binnen hebt gekregen. Wat hierbij ook kan helpen, is om met 1 druk op de knop al je chats tijdelijk te kunnen dempen. Daarmee zou je dus een ‘niet storen’ knop voor specifiek WhatsApp krijgen. Hoe fijn is dat?

WhatsAppen waar je maar wilt

Heb je dat ook weleens? Je wil gewoon appen op je computer, maar je telefoon heeft zogenaamd ‘geen verbinding’ met het netwerk. Waarom kan je WhatsApp op je computer gewoon niet gebruiken zonder continu verbonden te zijn met je telefoon? Als je WhatsApp kan gebruiken zonder SIM kaart, zou dat betekenen dat je in het buitenland bij diefstal van je telefoon een stuk makkelijk je familie kan inlichten over je situatie. Er zijn vergelijkbare diensten zoals Telegram die deze optie wel degelijk bieden. Werk aan de winkel voor Mark Zuckerburg dus.

Facebook Ray-Ban AR-Bril
Mark Zuckerberg is niet alleen eigenaar van Facebook, maar ook van WhatsApp en Instagram. (Afbeelding: Amy Osborne/AFP)

Mededelingen die ertoe doen

Heb je in een groepschat een afspraak gepland staan, maar blijven mensen maar vragen hoelaat jullie ook alweer zouden afspreken? Met vastgepinde mededelingen zijn zulke vragen verleden tijd. De belangrijke mededeling, die kort en bondig de essentiële informatie bevat, staat dan voor een bepaalde tijd bovenaan in jullie chat. Zo weet iedereen gemakkelijk waar hij of zij aan toe is.

WhatsApp met 2 simkaarten tegelijk

Deze feature zou ontzettend handig zijn voor mensen die een werktelefoon en een privételefoon hebben. In plaats van steeds twee toestellen te moeten gebruiken, zou je met eenvoudig schakelen tussen sim-kaarten maar 1 toestel op zak hoeven hebben. Gelukkig kan je met deze workaround er alsnog voor zorgen dat je WhatsApp met Dual SIM kan gebruiken.

Whatsapp chatberichten
WhatsApp op je smartphone. (Afbeelding: Hayoung Jeon / EPA)

Meer persoonlijke gegevens

Misschien wel het grootste nadeel aan de dalende populariteit van Facebook, is dat je moeite moet gaan doen om de verjaardagen van je naasten te onthouden. En aangezien er steeds minder kaartjes op de post gaan, zou WhatsApp ons kunnen helpen de dag van de jarige te onthouden. Het werkt heel simpel: je biedt de gebruiker de mogelijkheid zijn geboortedag in te geven. Zo kan door WhatsApp een melding krijgen wie wanneer van jouw contacten jarig is. Ook zou WhatsApp je visitekaartje kunnen worden door je zakelijke adresgegevens in te geven. Het zijn kleine dingen die het dagelijkse leven een stuk zouden veraaangenamen.

Groepchats op 1 hoop in WhatsApp

Wil je even niet gestoord worden door al die talloze groepchats waar je in bent gestopt? Een panel voor al je groepchats zou hierbij ideaal zijn. Zo behoudt je makkelijker overzicht tussen wat er echt toe doet en wat je even op de wc even snel kan doorscrollen.

Ben je benieuwd naar 5 dingen die we op WhatsApp juist allemaal verkeerd doen, lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
WhatsApp: 6 features die we graag zouden willen zien
Sluiten