David van Benthem
David van Benthem Apps 30 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze 10 Emoji gebruiken jullie het meeste op WhatsApp!

Nu we in deze tijden een stuk meer aftypen dan afspreken, hebben we emoji meer nodig dan normaal. Met de kleine tekentjes kan je je toon van je WhatsApp-bericht verduidelijken, op wat voor manier dan ook.

Emojipedia houdt allerlei statistieken bij als het om emoticons gaat. Voor Twitter houden ze zelfs op de emoji nauwkeurig bij hoe vaak ze gebruikt worden. Zij hebben de kennis in huis voor deze top 10.

Welke WhatsApp-emoji staat bovenaan?

Dan nu de emoji die op elk platform van de anderen wint: de gulle lach. Want zeg nu eens eerlijk, deze emoticon heb je vast ook weleens gebruikt. Of iets ontzettend grappig is, of juist helemaal niet: deze huilende lach leent zich er perfect voor.

emoji whatsapp
Inderdaad, de emoji linksonder spant de kroon (Afbeelding: Medium)

Wat is er naast humor nog meer zo mooi? Dat is natuurlijk de liefde. Het rode hartje verovert daardoor de harten van iedereen die op WhatsApp ‘aan het typen…’ is. Brons is dan logischerwijs voor het poppetje met de harten in zijn ogen.

Vlak daarna komt er weer een lachende emoji. Deze keer is het degene die letterlijk omvalt van het lachen. Perfect als je foto’s binnenkrijgt van bijvoorbeeld een zwartgeblakerde pizza of van een prachtige meme.

Af en toe moeten we ook iets liefs vragen op WhatsApp. Of je nou vraagt om even het vuilnis buiten te zetten en of je een hond mee naar huis mag brengen, deze lieve emoji helpt daar ontzettend veel mensen bij.

smiling eyes whatsapp
De smiling eyes emoji (Afbeelding: Android)

Op nummer zes is er dan iets opvallends te zien. Hier is namelijk geen gezicht te zien, maar twee handjes die hopen op iets goeds. Het zou zomaar kunnen dat gelovige WhatsApp gebruikers fan zijn van deze emoji, en natuurlijk iedereen die weleens hoopt op een goed resultaat.

Love is in the air

Voor de zevende plek is er voor de laatste keer in deze top 10 een podium voor de hartjes. Deze keer zijn het roze hartjes, die het vooral bij de dames goed zullen doen.

Maar dan: in een rollercoaster aan emoties komt Justin Timberlake plotseling om de hoek. Een ontroostbare emoji verschijnt, die rivieren kan laten overstromen op WhatsApp. Gelukkig is er voor de bijna-hekkensluiter op de negende plek een kus om de pijn te verzachten.

Tot slot is er de neutrale duim, die (al dan niet onverschillig) zijn goedkeuring geeft. Vaders zitten immers ook op WhatsApp.

Ben je benieuwd naar de 5 dingen die je waarschijnlijk verkeerd doet op WhatsApp? Check dan onze video hierover!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze 10 Emoji gebruiken jullie het meeste op WhatsApp!
Sluiten