Mark Hofman
Mark Hofman Digital 12 feb 2020

WhatsApp groeit tot ongekende hoogte: 2 miljard gebruikers actief

WhatsApp heeft op dit moment meer dan 2 miljard gebruikers, zo maakt CEO Will Cathcart bekend in een interview met de Wall Street Journal. Het is de eerste keer in twee jaar tijd dat het bedrijf de cijfers bekend maakt.

Op de website van WhatsApp is een blogpost te vinden waarin het bedrijf zijn gebruikers bedankt, maar ook verder in gaat op de toekomst. Zo wil WhatsApp niet alleen onafhankelijk blijven opereren, maar wil het ook encryptie garanderen voor zijn gebruikers.

WhatsApp bereikt mijlpaal: half miljard minder dan Facebook

Met 2 miljard gebruikers heeft WhatsApp op dit moment een dusdanige grootte bereikt, dat het populaire platform slechts een half miljard minder gebruikers heeft dan Facebook. Uiteraard zijn dat nog steeds heel veel mensen (je zou ze een biertje moeten geven), maar het verschil wordt wel relatief klein tussen de twee partijen.

Facebook zelf zal dit waarschijnlijk alles behalve erg vinden, gezien het feit dat WhatsApp sinds 2014 onderdeel is van het bedrijf. Destijds kocht het bedrijf van Mark Zuckerberg de chatdienst voor 19 miljard dollar. Ondanks dat gegeven opereert WhatsApp overigens wel zo goed als onafhankelijk. Een situatie die het bedrijf graag wil laten zoals het is. Een woordvoerder van de chatdienst zegt:

“WhatsApp zal opereren als onafhankelijk bedrijf en zal de verplichtingen omtrent veiligheid en privacy honoreren.”

TikTok op de hielen

Aan het eind van 2019 werd bekend welke applicaties in dat jaar het populairst waren in de App Store en Google Play Store. Uit deze cijfers kwam al naar voren dat WhatsApp nog steeds het meeste populair is. Het werd ook duidelijk dat Chinese applicatie TikTok eraan komt.

Het immens populaire videoplatform werd in het afgelopen jaar maar liefst meer dan 738 miljoen keer gedownload. Hiermee was het de op een na populairste applicatie van het jaar.

WhatsApp pakte dus de koppositie en werd in 2019 nog eens 850 miljoen keer gedownload. Meer lezen over deze cijfer? Check dan dit artikel!

Reageer op artikel:
WhatsApp groeit tot ongekende hoogte: 2 miljard gebruikers actief
Sluiten