David van Benthem
David van Benthem Apps 10 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp: 5 functies waar we uiterst dankbaar voor zijn

Waar we vroegen volle bak aan het sms’en of zelfs msn’en waren, zijn we anno 2020 volop bezig met WhatsApp. Logisch, want de applicatie biedt bijna alles waar we naar zoeken in een chat-app.

Pas als je iets kwijt bent, realiseer je je hoeveel waarde iets heeft. Daarom zijn we op zoek gegaan naar 5 functies van WhatsApp waar we uiterst dankbaar voor mogen zijn.

App zoveel je wilt met WhatsApp

Kan je het je voorstellen? ‘bjen? w8 ik kom hvj’ moeten typen op toetsen van je Nokia-klaptelefoon. Met de komst van WhatsApp, en natuurlijk ook met de smartphone en 4G, kan je kletsen tot je een ons weegt. Zo zijn de eens zo vertrouwde afkortingen snel verleden tijd geworden.

Whatsapp gratis
Herinner je je deze nog? (Afbeelding: iCulture)

Betalen pannenkoek!

Weet je het nog? WhatsApp was in een ver verleden maar voor een jaar gratis te gebruiken. Met al die abonnementen voor Spotify, Netflix, een Swapfiets, of zelfs een Swapphone is het maar fijn dat appen niks hoeft te kosten. Dat is best bijzonder, als je erover nadenkt dat er op de app ook geen advertenties te zien zijn.

Stickers op WhatsApp

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. De stickers op WhatsApp, die er nog niet eens zo lang zijn, bewijzen de spreuk eens te meer. Aangezien je ze makkelijk zelf kan maken, met de gezichten van bijvoorbeeld je vrienden of familieleden, zijn ze ideaal om ze in de maling ermee te nemen.

WhatsApp features
Waar zijn stickers eigenlijk niet goed voor? (Afbeelding: WANT / David van Benthem)

Oh daar ben je!

Het is er nog niet heel lang, maar wat is het handig zeg: de live-locatie. Met één blik op WhatsApp zie je precies waar iemand is. Bellen of appen is zo overbodig en je bent bewuster wie wat om je heen doet. Zie je je vriendin of je broer nauwelijks bewegen op de snelweg? Dikke kans dat zij of hij in de file staat. Tot slot een tip: gebruik live-locatie als je gaat winkelen in de stad of bijvoorbeeld naar de Efteling gaat. Continu zie je wie waar is en kan je zonder gedoe naar elkaar toe lopen.

Hoe is het met iedereen?

Misschien is het geen echte feature, maar iedereen doet het weleens: de profielfoto’s checken. Met een simpele druk op de groene knop rechts onderin je thuisscherm kan je namelijk een nieuw gesprek starten. Daarmee kan je tegelijk ook alle profielfoto’s van je contacten bekijken. Op deze manier kan je eenvoudig zien wat er van die ene klasgenoot is geworden en zie je gauw dat opa per ongeluk een stuk appeltaart als profielfoto heeft ingesteld.

Het is duidelijk dat WhatsApp ontzettend veel te bieden heeft. Ben je daarentegen benieuwd welke alternatieven er zijn? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp: 5 functies waar we uiterst dankbaar voor zijn
Sluiten