Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 4 jul 2020

WhatsApp: 5 nieuwe functionaliteiten die je misschien gemist hebt

WhatsApp is een van de meest gebruikte apps in Nederland bij zowel jong als oud. Hij biedt een makkelijke manier om in contact te blijven met familie en vrienden over de hele wereld. De app heeft veel opties en krijgt regelmatig een update met nieuwe functies. Dit gebeurt in zo’n rap tempo dat er misschien een aantal functies aan je voorbij zijn gegaan dit jaar.

We hoeven je niet te vertellen dat je op WhatsApp groepschats kunt aanmaken en kunt videobellen. De chat-app heeft echter ook een aantal minder opvallende en goed verstopte functies. Hieronder hebben vind je vijf van deze handige functies die je misschien nog niet kende.

Vergrendeling & ontgrendel WhatsApp met je vingerafdruk

Een van de lekkerste nieuwste functies van WhatsApp is volgens velen de vingerafdruk vergrendeling/ontgrendeling. Die functie was eerst alleen beschikbaar en bedoeld voor iPhone-gebruikers. De functie is nu ook op Android al een aardige tijd beschikbaar, maar het blijft een welkome extra beveiligingslaag voor de app. Je kunt de functie inschakelen in de instellingen in de app.

Gebruik WhatsApp in Dark Mode

Net als YouTube, Facebook, en veel andere online platforms heeft ook WhatsApp een Dark Mode. Is die aan je ontgaan? De functie is al sinds begin dit jaar beschikbaar op zowel Android als iOS.

donkere modus whatsapp wabetainfo
De donkere modus van Whatsapp Desktop. (Afbeelding: WABetaInfo)

Kies uit verschillende lettertypen

Je wist misschien al wel dat je de mogelijkheid hebt om de tekst die je typt (of een deel van de tekst) cursief, vetgedrukt en doorgestreept te maken. Maar wist je dat er nog meer mogelijkheden zijn om het lettertype aan te passen? Dit is een van de best verstopte functionaliteiten op WhatsApp, maar is de zoektocht waard als je eens een ander lettertype wilt proberen. Dit doe je door je bericht op de volgende manier te typen: “““typ hier je bericht“`.

Betaal met WhatsApp Pay

Dat je WhatsApp Pay hebt gemist in de app is niet vreemd. Je hebt deze functie namelijk nog niet: hij is op dit moment alleen beschikbaar voor Beta-gebruikers in India. Daar wordt de functie door zeker een miljoen gebruikers actief gebruikt. Volgens Facebook CEO Mark Zuckerberg wordt deze functie in het aankomende halfjaar naar alle gebruikers wereldwijd uitgerold.

WhatsApp donkere modus fraude
WhatsApp-applicatie. (Afbeelding: Ritcie B. Tongo / ANP)

Pin belangrijke chats

Een laatste handige relatief nieuwe functie op WhatsApp is de mogelijkheid om belangrijke gesprekken bovenaan je chats te pinnen. Zo verlies je ze niet uit het oog, zelfs wanneer het een tijdje stil is in de desbetreffende chat. Gebruik je WhatsApp op Android? Houd dan de chat die je wilt pinnen wat langer ingedrukt om de optie te selecteren. Als je WhatsApp op een iOS-apparaat gebruikt dan kun je de chat naar rechts slepen om het gesprek vast te zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp: 5 nieuwe functionaliteiten die je misschien gemist hebt
Sluiten