WhatsApp: 5 handige tips en tricks die je moet kennen!

WhatsApp is als manier van communiceren zo gewoon geworden dat voor sommigen bellen zelfs als iets vreemds voelt. Toch weten we vaak niet het optimale uit de dienst van Mark Zuckerberg te halen. Met deze 5 tips kom je zoveel mogelijk te weten, zonder dat anderen jou op een ongewenste manier leren kennen.

WhatsApp met eenrichtingsverkeer

Ben je hypocriet genoeg om te willen weten wanneer anderen online zijn geweest, zonder dat zij dat van jou mogen inzien? Dan kan dat met WhatsApp, ondanks dat dat niet de bedoeling is. Als je namelijk het onmogelijk maakt voor anderen om te zien wanneer je voor het laatst online bent geweest, kan jij die informatie bij anderen ook niet meer checken. Door simpelweg jouw ‘laatst gezien’ voor enkele minuten weer in te schakelen, kan je in deze periode spieken bij anderen wanneer ze voor het laatst WhatsApp gebruikten. Zodra je je spioneersessie hebt afgerond, scherp je jouw eigen privacy weer aan naar de oude situatie. Zo ga je als een detective te werk en weet je zeker dat anderen jouw gedrag niet kunnen controleren.

Whatsapp chatberichten misinformatie
WhatsApp op je smartphone. (Afbeelding: Hayoung Jeon / EPA)

Beheer(s) je opslag met WhatsApp

Ben je na het downloaden van 8 seizoenen Netflixcontent en 24 afspeellijsten muziek weer door je opslag heen geraakt? Spoor dan precies op hoe je al die content kan behouden ten koste van WhatsApp media. Dit doe je door vanuit het beginscherm van WhatsApp rechtboven in je scherm op de drie verticale puntjes te drukken. Kies vervolgens voor ‘Instellingen’ en dan voor ‘Data- en opslaggebruik’. Klik vervolgens op ‘Gebruikte opslag’ en kom met één oogopslag erachter welke chats gigabytes aan geheugen weg slokken.

Live Locatie

Zegt je vriend, vriendin of kind dat hij weer eens wat later is? Vraag dan om zijn live-locatie te delen! Zo kom je gemakkelijk te weten of de persoon in kwestie echt in de file staat en of hij zijn overstap inderdaad heeft gemist. Zelfs als je een treuzelaar niet wil ontmaskeren is de functie ontzettend handig. Als je bijvoorbeeld elkaars wegen scheidt in de Efteling of wanneer je wil weten hoe laat iemand thuiskomt, is het immers praktisch om te weten waar iemand is.

Het aanzetten van je live-locatie begint in je thuisscherm. Vervolgens klik je op de contactpersoon of groep met wie je je locatie wil delen. Daarna kies je de paperclip die linksonder in je scherm te vinden is. Tik vervolgens ‘Locatie’ aan en daarna ‘Live locatie delen’. Tenslotte bepaal je of je 15 minuten, 1 uur of 8 uur je locatie deelt en is het daarna een kwestie van verzenden door op de groene knop te drukken.

whatsapp detective eenrichtingsverkeer
Zo lees je je berichten zonder online te zijn op WhatsApp (Afbeelding: WANT)

Win onverdiend vertrouwen

Vind je het irritant dat je omgeving in de gaten kan houden of je hun berichten hebt gelezen? Dan kan je ervoor zorgen dat de blauwe vinkjes bij jouw persoonlijke gesprekken verdwijnen. Zo weet niemand of je het bericht wel hebt gelezen. Toch is deze oplossing beperkt. Jouw contactpersonen kunnen je op deze manier namelijk nooit volledig vertrouwen. Een omweg om dat vertrouwen op gewiekste wijze te verkrijgen is door je berichten vanuit je notificatiebalk te lezen. Hoewel dit bij een veelvoud aan berichten soms lastig gaat, kom je op deze manier nooit op WhatsApp online. Door de blauwe vinkjes aan te laten staan, denken mensen dat je zo snel mogelijk reageert. En dat terwijl je al uren geleden naar de appjes gespiekt had. Helemaal eerlijk is het niet, maar werken doet het zeker.

Dark mode

De ideale detective moet zich natuurlijk ook in het donker een weg kunnen banen. Gelukkig biedt ook WhatsApp sinds korte tijd de mogelijkheid om zonder al teveel licht berichten te kunnen sturen. Om deze dark mode te activeren begin je wederom in je thuisscherm en kies je daar rechtsboven in voor de drie verticaal gerangschikte puntjes. Kies vervolgens voor ‘Chats’ en daarna voor ‘Thema’. Nu is het alleen nog een kwestie van ‘Donker’ selecteren en tenslotte moet je op ‘OK’ drukken.

Wil je te weten komen welke 5 dingen iedereen verkeerd doet op WhatsApp? Lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
WhatsApp: 5 handige tips en tricks die je moet kennen!
Sluiten