Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 mei 2019

WhatsApp gebruiker? Deze 7 onbekende features moet je kennen!

WhatsApp behoort al jaren tot een van de meest populaire apps van de markt. De berichtenservice wordt op dagelijkse basis gebruikt door miljoenen mensen en zorgt ervoor dat we ten alle tijden in contact blijven met onze vrienden, collega’s en familie. Maar ondanks het vele gebruik zijn er features die we veel mensen nog niet kennen.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen deze features wel leren kennen hebben we er zeven voor je op een rij gezet. Door deze verbogen functies wordt het gebruik van de applicatie een aanzienlijk stuk makkelijker. Deze features heeft elke WhatsApp gebruiker nodig!

#1 Snel door je berichten heen

Wie dagelijks gebruikmaakt van WhatsApp, en zich vooral in groepsgesprekken bevindt, zal weten dat de tekstballonnen zich als een malle verspreiden op het scherm. Hierdoor kan het zijn dat je soms wat informatie mist en door alle berichten heen scrolt. Maar wat nou als je weer helemaal naar benden wilt? Dan hoef je simpelweg niet helemaal naar beneden de scrollen, maar is het ook mogelijk om direct naar beneden te schieten. Dat doe je op deze manier:

WhatsApp onbekende functies

#2 Verberg informatie voor onbekenden

Iedereen die jouw telefoonnummer in zijn of haar smartphone heeft staan, is in de mogelijkheid om informatie van jou in te zien. Of het nu gaat om de tijd dat je voor het laatst actief bent geweest op WhatsApp of de profielfoto die je hebt: alles is te zien. Maar wat nou als iemand die je niet kent toegang heeft tot jouw nummer en je helemaal niet zit te wachten op onbekenden die alles in kunnen zien? Dan is er een handig oplossing!

Via Instellingen > Account > Privacy heb jij de mogelijkheid om te bepalen wat mensen kunnen zien. Laatst gezien, Profielfoto en Status zijn via deze weg aan te passen. Je kan kiezen om iedereen de gegevens in te laten zien, alleen je contacten de gegevens in te laten zie of helemaal niet het in te laten zien.

WhatsApp onbekende functies

#3 Verstuur en ontvang Microsoft Office bestanden

Microsoft Office is de grote held voor menig werknemer of student. Of het nu gaat om programma’s als Word of Excel: we gebruiken het massaal. Hoe handig zou het zijn als we bestanden die we uit deze programma’s trekken ook daadwerkelijk kunnen delen via WhatsApp? Hartstikke handig natuurlijk en het is nog mogelijk ook! Zo doe je dat:

  • Kies de gesprek waar je een Office-bestand in wilt versturen.
  • Tik op de paperclip die je in de menubalk vindt om het deelmenu te openen.
  • Selecteer vervolgens ‘Document’.
  • Zoek de app waarin je het document hebt opgeslagen. Je lokale opslag of Dropbox bijvoorbeeld.
  • Selecteer het document en tik op ‘Stuur’.
  • Je hebt het bestand verzonden!
Microsoft Office icoontjes

#4 Vind berichten snel terug

We voeren dagelijks tientallen gesprekken op WhatsApp en praten heel wat af. Naast het feit dat het gezellig is, wil dat ook zeggen dat er veel tekstballonnen opduiken op een dag. Hierdoor is het mogelijk dat bepaalde informatie of gesprekken een beetje uit het zicht verdwijnen. Wat moet je dan doen om de informatie die je eigenlijk nodig had (bijvoorbeeld welke boodschappen je nu precies mee moest nemen uit de supermarkt) zo snel mogelijk terug te vinden?

Het antwoord is heel simpel! Wanneer je een bericht ingedrukt houdt krijg je toegang tot verschillende opties. Een van de opties is het toevoegen van een ster, hiermee wordt het bericht bij je lijst met favorieten gevoegd. Wanneer je in een gesprek snel een bericht nodig hebt, klik je op de informatie van de persoon en kies je voor de optie “berichten met ster laden”. Je gemarkeerde bericht is op deze manier snel gevonden!

WhatsApp onbekende functies

#5 Markeer berichten als ongelezen

We hebben het anno 2019 allemaal zo druk als wat, dus ten alle tijden reageren op berichten is er niet bij. Soms lees je iets en heb je simpelweg even geen tijd (of zin) om de desbetreffende persoon te voorzien van een antwoord. Nu kun je uiteraard beslissen om dat later te doen, maar de kans dat je het vergeet is aanzienlijk groot. Daarom is het ontzettend makkelijk dat je berichten als ongelezen kan markeren.

Op deze manier blijft WhatsApp aangeven dat er ongelezen berichten zijn en wordt je er, elke keer als je de app opent, aan herinnert dat je nog moet reageren. Handig voor jou en handig voor je vrienden!

WhatsApp onbekende functies

#6 Hanteer verschillende stijlen

Wie vaak gebruik maakt van een tekstverwerker zal zijn tekst nog wel eens in verschillende stijlen invoeren. Van dikgedrukte woorden tot cursieve woorden: het komt allemaal wel eens voor. Maar wist je dat je deze stijlen ook op WhatsApp kunt gebruiken?

Wie zijn teksten ingedrukt houdt zal zien dat er (naast de optie om berichten door te sturen of te voorzien van een ster) ook een mogelijkheid is om het bericht vet, cursief of doorstreept te maken. Maak je keuze en het resultaat verschijnt direct op je display.

WhatsApp onbekende functies

#7 WhatsApp gebruiken op je computer

Wie de hele dag achter zijn computer zit op werk (of op school) zal misschien wel met iedereen in contact willen blijven, maar niet constant via de telefoon willen typen. Gelukkig is er voor deze mensen (en alle andere mensen) een prachtige WhatsApp versie voor de desktop. WhatsApp Web is al enige tijd beschikbaar en is ontzettend makkelijk te gebruiken.

  • Ga naar web.whatsapp.com
  • Open WhatsApp op je smartphone
  • Ga naar Instellingen > WhatsApp Web/Desktop
  • Scan de QR code die te zien is op het scherm van je laptop of desktop

Je bent binnen en kunt aan de slag met de desktop versie van je favoriete app!

Picture-in-Picture feature WhatsApp Web
Reageer op artikel:
WhatsApp gebruiker? Deze 7 onbekende features moet je kennen!
Sluiten