WhatsApp maakt einde aan irritante telefoontjes op iPhone en Android

Apps Jeroen Kraak 20 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Bijna iedereen gebruikt WhatsApp: jouw vrienden, familie, bedrijven en zelfs oplichters. Met een nieuwe functie in de berichtendienst voor zowel Android als iPhone heb je in ieder geval veel minder last van de laatste twee.

Techbedrijven zoals Google, Meta en Apple houden elkaar constant in de gaten. Als iemand een nieuwe functie ontwikkelt, kun je er bijna vergif op innemen dat ook een ander bedrijf ermee aan de haal gaat. Dit keer kijkt Meta naar een functie voor de iPhone en heeft nu een eigen versie voor WhatsApp.

Onbekende WhatsApp-bellers stilhouden op iPhone en Android

Een van de functies in iOS voor de iPhone is dat je onbekende bellers kunt muten. Hierdoor geeft jouw telefoon geen melding als iemand belt die niet in je contacten staat. Later kun je die telefoontjes wel terugvinden in het gespreksoverzicht. WhatsApp heeft nu een soortgelijke functie.

WhatsApp’s nieuwste functie houdt namelijk onbekende bellers stil. Deze staan dus niet in je contacten. Vaak zijn dit telefoontjes van bedrijven of oplichters, waar je niet op zit te wachten. Met deze functie heb je daar dan ook geen last meer van.

De nieuwe functie is ontworpen om je meer privacy en controle te geven over je inkomende oproepen. Deze telefoontjes overgaan niet op je telefoon, maar zijn wel zichtbaar in je oproepenlijst. Zo kun je controleren of je niet per ongeluk een belangrijk telefoontje hebt gemist van iemand die niet in je contacten staat.

Zo stel je de nieuwe functie in op iPhone en Android

Voor deze nieuwe functie ga je in WhatsApp op je iPhone naar Instellingen > Privacy > Gesprekken. Daar vind je de optie ‘Houd onbekende bellers stil’. Vink deze aan en je hebt geen last meer van dergelijke telefoontjes.

Op Android ga je ook in WhatsApp naar Instellingen > Privacy. Daar heb je een wat uitgebreider menu. Daar scrol je naar Oproepen en via dat vlakje kun je onbekende bellers stilhouden.

Privacycontrole op WhatsApp

Daarnaast introduceert Meta nog een andere functie voor WhatsApp, genaamd Privacycontrole. Hiermee krijg je een nog beter overzicht van welke informatie je via WhatsApp deelt met anderen, zoals locaties of wanneer je voor het laatst online was.

Deze stapsgewijze functie op iPhone en Android leidt je langs verschillende belangrijke privacypunten en helpt je de beste opties voor jou te kiezen. Als je “Controle starten” selecteert in de Privacyinstellingen, word je automatisch door het proces geleid. Zo kun je in een oogopslag zien wat je met wie deelt.

5 nieuwe WhatsApp-functies die binnenkort naar Android en iPhone komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen