Dit is er allemaal nieuw in de laatste WhatsApp Android bèta

Om de zoveel tijd krijgen we weer nieuwe features in WhatsApp en om deze te testen verschijnen er telkens bèta versies. Onlangs is er weer een nieuwe Android update verschenen via het Google Play Beta Program en zijn we nu beland bij versie 2.19.73. Dit is wat er allemaal nieuw is in de de nieuwe WhatsApp bèta.

Nieuwe emoji’s

Een paar dagen geleden konden gebruikers vanaf de Android 2.19.56 bèta al aan de slag met een nieuwe vlag, maar kon je die alleen tevoorschijn toveren via een omweg. In de nieuwe update hoeft dat niet meer en is de pastelkleurige vlag gewoon te vinden tussen de andere vlaggetjes in het keyboard.

Ook zijn er een paar nieuwe verborgen gender-gerelateerde emoji’s verschenen om mee aan de slag te gaan.

Zoeken naar foto’s

Nieuwe emoji’s zijn altijd wel leuk, maar zijn natuurlijk niet zo’n grote update. Iets spannenders waar WhatsApp mee bezig is, is een zogenaamde image search feature. Deze kun je gebruiken om vergelijkbare foto’s op het internet te zoeken, net zoals je bijvoorbeeld doet met Google’s eigen foto zoekfunctie. Je selecteert hiervoor “Search Image” in WhatsApp, waarop je te horen krijgt dat je foto geüpload wordt naar Google. Vervolgens opent de browser en krijg je de resultaten te zien.

WhatsApp Android beta 12.9.73 WABetaInfo
Foto: WABetaInfo

Zo’n feature kan bijvoorbeeld handig zijn als je wilt checken of je niet met fake news te maken hebt. Of je kunt natuurlijk ook checken of die vakantiefoto’s van je vrienden wel echt zijn. Er bestaan namelijk sites waar je speciale stock foto’s kunt gebruiken om je vrienden om te tuin te leiden (waarom??).

WhatsApp Android beta 12.9.73 WABetaInfo
Foto: WABetaInfo

Helaas is de image search feature nog niet daadwerkelijk beschikbaar om mee aan de slag te gaan, maar zijn ze bezig met de ontwikkeling ervan.

WhatsApp Android bèta 12.9.71

WhatsApp lijkt lekker bezig te zijn en een paar dagen geleden verscheen de 12.9.71 bèta nog online. Ook hierin vinden een feature die helaas nog niet gebruikt kan worden, maar wel interessant is. De doodle feature is namelijk verbeterd en er zijn “Stickers” en “Emoji” categorieën verschenen om lekker mee de doodlen. Overigens lijkt dit erg op wat iOS gebruikers nu al hebben.

WhatsApp bestaat inmiddels al zo’n tien jaar en we weten dat de app in al die jaren is uitgegroeid tot één van de meest populaire chat-applicaties. Ben je benieuwd naar hoe het allemaal zo is gelopen? We blikken terug op het verloop van het succes.

WABetaInfo

Reageer op artikel:
Dit is er allemaal nieuw in de laatste WhatsApp Android bèta
Sluiten