Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 10 dec 2020

WhatsApp krijgt positief bericht van Apple over de App Store

WhatsApp liet gisteren weten het niet eens te zijn met de nieuwe regelgeving van Apple. Applicaties in de App Store moeten meer informatie geven over de data die verzamelen. Maar het leek er even op dat de apps van Apple dat niet zouden doen.

In een reactie op WhatsApp laat Apple vandaag weten dat dit wel degelijk het geval is. Er wordt dus geen onderscheidt gemaakt tussen verschillende apps.

WhatsApp boos op regelgeving

Gistermiddag kwam het bericht naar buiten dat WhatsApp, volgens een woordvoerder, het niet eens is met de nieuwe regelgeving van Apple. Het bedrijf uit Cupertino wilt dat smartphonegebruikers meer inzicht krijgen in de data die verzamelt wordt door ontwikkelaars. Een goede ontwikkeling, alleen het leek er sterk op alsof de apps van Apple daar niet aan hoefde te voldoen.

Tegenover website Axios liet WhatsApp weten dat het de regelgeving een stap in de goede richting vind, maar dat dit wel voor oneerlijke concurrentie stoort. Zo zei de woordvoerder:

“We zijn als bedrijf van mening dat de nieuwe regelgeving zowel voor first-party apps als voor third-party apps moeten gelden”

Mocht dat niet gebeuren dan zou het zomaar kunnen zijn dat gebruikers gemakkelijker overstappen naar, bijvoorbeeld, iMessage. Dat is wat het bedrijf voor ogen heeft en dat idee lijkt helemaal niet zo gek te zijn.

Apple reageert

Apple reageert dan ook snel op de kwestie. Het bedrijf uit Cupertino maakt bekend dat ook de first-party applicaties de informatie beschikbaar moeten stellen. Zo is alle informatie, voor apps zoals iMessage, gewoon op de website van Apple te vinden. Mensen die graag willen weten wat er met hun gegevens gebeurt kan dat daar dus gewoon zien.

WhatsApp publiceerde maandag al de informatie om in de App Store te kunnen blijven. Apple zal dit binnenkort zelf ook doen. Vanaf 1 januari 2021 wordt de informatie verplicht voor ontwikkelaars die met hun app in de App Store willen komen of willen blijven.

Reageer op artikel:
WhatsApp krijgt positief bericht van Apple over de App Store
Sluiten