WhatsApp-gebruikers kunnen nu direct vanuit de app aankopen doen

Facebook laat geen kans onbenut geld te verdienen aan de populaire berichtendienst WhatsApp. Nu kun je ook winkelen in de applicatie. Zo kunnen gebruikers direct producten aanschaffen vanuit chats. In de toekomst worden de winkelmogelijkheden uitgebreid met de mogelijkheid beschikbare producten te checken. Ook komen er nog meer koopopties aan. De nieuwe functie is voornamelijk bedoeld voor kleinere bedrijven die hard getroffen zijn in de coronacrisis.

Direct winkelen vanuit WhatsApp moet verschillende voordelen bieden. Zo hoef je niet in de wacht te staan, word je niet van het kastje naar de muur gestuurd en weet je zeker dat je bericht aangekomen is. Tijdens de aanhoudende pandemie blijkt de berichtendienst tot nu toe een handige tool te zijn waar menig ondernemer dankbaar gebruik van maakt. Het bedrijf laat weten dat 175 miljoen mensen dagelijks gebruikmaken van de Business-versie van de app.

Winkelen in WhatsApp

Facebook, het moederbedrijf, laat weten dat mensen de voorkeur geven aan contact opnemen via WhatsApp als het gaat om de klantenservice. Vervolgens zijn ze ook bereid eerder een aankoop te doen wanneer die mogelijkheid bestaat. Daarom is de nieuwe winkeloptie een prima aanvulling op het al uitgebreide communicatiepakket van de populaire berichtendienst, eentje waar menig klant ongetwijfeld dankbaar gebruik van gaat maken.

Hoewel de gepubliceerde details op dit moment nogal mager zijn, is er wel een promotionele video uitgebracht waarin de optie uitgelicht wordt.

In de video zien we hoe iets kopen in WhatsApp werkt. De vrouw stuurt de winkel een bericht, die vervolgens een link naar een catalogus deelt. De vrouw kiest dan uit wat ze mooi vindt, stelt er nog een vraag over en kan dat item direct in een winkelmandje stoppen. Ook kan de betaling vanuit de app verricht worden.

De laatste tijd zet Facebook meer in op aankopen doen via verschillende apps. Ook de fotodeeldienst Instagram biedt ondersteuning aan voor klantenservicechats via Messenger. Verder is er sinds kort Facebook Shops: een optie waarmee ondernemers een catalogus kunnen aanmaken die werkt op zowel Facebook als Instagram.

WhatsApp

Reageer op artikel:
WhatsApp-gebruikers kunnen nu direct vanuit de app aankopen doen
Sluiten