Mark Hofman
Mark Hofman Apps 9 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp baalt van nieuwe regelgeving Apple, geeft flink wat tegengas

Apple heeft de regels verandert met betrekking op het verzamelen van data. Ontwikkelaars moeten het mogelijk maken voor gebruikers om te zien welke data er verzamelt wordt. Iets waar WhatsApp het niet mee eens is.

Het bedrijf, dat in handen ligt van Facebook, haalt uit naar Apple. Zo is WhatsApp van mening dat de regels niet eerlijk zijn opgesteld.

WhatsApp is het eens met regelgeving Apple

Ondanks het feit dat WhatsApp meewerkt aan de regelgeving om in de App Store te kunnen blijven is het bedrijf het niet eens met de regels. Een woordvoerder van het bedrijf laat aan website Axios weten dat Apple met twee maten meet.

Het is op dit moment namelijk zo dat alleen applicaties in de App Store moeten delen welke data opgeslagen en gebruikt wordt. Iets waardoor Apple niet verplicht is om aan de eigen regelgeving te voldoen. Zo staat iMessage, een dienst dat direct concurreert met WhatsApp, niet in de digitale winkel. Hierdoor speelt Apple niet volgens de eigen regels en dat wordt niet gewaardeerd.

“Ondanks het feit dat we dit een stap in de goede richting vinden, zijn we van mening dat voorgeïnstalleerde applicaties als iMessage ook moeten voldoen aan de regelgeving.” Dat is het bericht dat de woordvoerder naar buiten brengt. Het zou op deze manier makkelijker zijn voor de consument om verschillende diensten met elkaar te vergelijken.

Oneerlijke concurrentie

WhatsApp lijkt, terecht, bang te zijn voor oneerlijke concurrentie. Door een bepaald label te plakken op concurrende applicaties zou het namelijk zomaar kunnen zijn dat mensen sneller overstappen naar iMessage. De kans dat die laatste dienst ook daadwerkelijk meer data verzamelt is klein, maar WhatsApp staat wel degelijk in zijn recht.

Apple lijkt de concurrentie het op meer fronten moeilijker te maken. Zo zijn er verschillende ontwikkelaars die het niet eens zijn met het beleid dat wordt gevoerd in de App Store. Meer lezen? Dat kan via deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp baalt van nieuwe regelgeving Apple, geeft flink wat tegengas
Sluiten