David van Benthem
David van Benthem Apps 5 apr 2020

WhatsApp berichten goed bewaren? Zo doe je dat met Google Drive!

Een leven zonder WhatsApp: kan jij je het voorstellen? Zeker in deze tijden is de app belangrijker dan ooit. Maar wat als er onverwachts iets met je telefoon gebeurt? Hier kom je te weten hoe je met een Android telefoon altijd een back-up hebt van al je WhatsApp berichten.

Gelukkig staat je WhatsApp al automatisch zo ingesteld dat van je berichten dagelijks een nieuwe back-up wordt opgeslagen. Mocht je dat niet genoeg vinden, dan kan je er ook voor kiezen om je berichten naar Google Drive te uploaden. Zo heb je toch een back-up van je berichten altijd bij de hand en kan je WhatsApp zonder zorgen verwijderen als je in de toekomst naar een land als China afreist. Daarnaast is Google Drive ideaal als je overstapt naar een nieuw toestel. Met zo’n back-up weet je zeker dat je nooit je berichten en foto’s op de app op een dag kwijt zal raken.

Een back-up naar jouw voorkeuren

Zo werkt het: ga naar WhatsApp en druk rechtsboven in het scherm op de drie verticale puntjes. Kies vervolgens voor ‘Instellingen’. Druk vervolgens op ‘Chats’ en daarna op ‘Chat back-up’. Als het goed is verschijnt dan ‘Google Drive Instellingen’, waarmee je zelf kan kiezen waar je een back-up van wil maken en hoe vaak je je back-up wil verversen. Ook kan je ervoor kiezen om alleen wifi te gebruiken voor het maken van een back-up. Dat kan voorkomen dat je onnodig gebruikt maakt van je databundel. Stel vervolgens jouw back-up in naar jouw eigen voorkeuren en klaar is Kees!

Houd in gedachten dat het maken van een back-up ook de opslagruimte van je telefoon in beslag neemt. Zorg er daarom voor dat de opslag van je telefoon niet helemaal vol zit. Als je zelf wil bepalen wat WhatsApp tot in detail opslaat, kan je een opslagbeheerder als Mi File Manager installeren. Met zo’n app kan je net zoals op je computer mappen en bestanden overzichtelijk beheren.

Whatsapp chatberichten misinformatie
WhatsApp op je smartphone. (Afbeelding: Hayoung Jeon / EPA)

WhatsApp maakt efficiënte updates

Het fijne is dat het maken van nieuwe back-ups relatief weinig opslag in beslag nemen. WhatsApp zorgt er namelijk voor dat de oude back-up niet verwijderd hoeft te worden, maar wordt aangevuld met nieuwe data.

Recent werd ook bekend dat je WhatsApp in de toekomst op meerdere apparaten tegelijk kan gaan gebruiken. Wil je weten waarom? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp berichten goed bewaren? Zo doe je dat met Google Drive!
Sluiten