Mark Hofman
Mark Hofman Digital 22 jan 2020

WhatsApp eindelijk voorzien van een Dark Mode in meest recente beta

De beta van WhatsApp is eindelijk voorzien van een Dark Mode, zo melden verschillende media vandaag. De nieuwe beta, met de donkere modus, is op dit moment alleen nog maar te downloaden voor Android-gebruikers.

Het werd eerlijk gezegd eens tijd dat WhatsApp mogelijk aan de haal zou gaan met een donkere modus voor hun applicatie. Zeker nu iOS 13 ook over een Dark Mode voor iPhone- en iPad-gebruikers beschikt, worden steeds meer applicaties voorzien van zo’n modus. En op een of andere manier is bijna iedereen wel te porren voor zo’n Dark Mode. WhatsApp bleef wat dat betreft nog achter, maar daar zou zomaar eens verandering in kunnen komen.

WhatsApp voor Android krijgt Dark Mode in beta

In 2018 kregen we voor het eerst iets mee van een mogelijke Dark Mode voor WhatsApp. Het is inmiddels 2020 en we kunnen stellen dat er wat dat betreft nog weinig schot in de zaak heeft gezeten bij het chat-platform van Facebook. Daar kan binnenkort verandering in komen, want in de meest recente WhatsApp Beta duikt de nieuwe modus op. Het gaat om versie 2.20.13 van de Android-versie van de applicatie. Heb je nog geen hand kunnen leggen op de beta zelf, dan is het mogelijk om via deze link de APK te downloaden.

Heb je de meest recente beta geïnstalleerd, dan is het mogelijk om de nieuwe functie in te schakelen via de instellingen. In de chat-sectie van de instellingen is het mogelijk om een thema in te stellen. Daar krijg je vervolgens de opties standaard, licht en donker te zien. Uiteraard selecteer je daar de optie donker en voilà! Uw WhatsApp is potverdorie eindelijk voorzien van een donkere modus.

Opvallende keuze van Facebook

Het is overigens wel opvallend dat Facebook het nieuwe thema voor WhatsApp nu pas door lijkt te voeren. De chat-applicatie is vele malen populairder dan Facebook Messenger en je zou dus kunnen verwachten dat de applicatie dan ook meer prioriteit zou krijgen bij het uitrollen van dit soort functies. Het is daarom ook opvallend dat Facebook Messenger in april vorig jaar al voorzien werd van een Dark Mode, terwijl WhatsApp er nog op zit te wachten.

De verwachting is dat in de komende maanden de functie zijn weg gaat vinden in de definitieve versie van WhatsApp. Hoe het op dit moment zit op het gebied van iOS is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
WhatsApp eindelijk voorzien van een Dark Mode in meest recente beta
Sluiten