Feature Facebook Messenger duikt eindelijk op in WhatsApp

Ruim twee maanden geleden liet WhatsApp weten dat er stickers aan zitten te komen en in de laatste bèta (2.18.218) van de Android app, zijn de plakkerige dingetjes inderdaad eindelijk verschenen. Wie de bèta heeft geïnstalleerd krijgt alvast een preview van wat de rest van de wereld (hopelijk) binnenkort te wachten staat.

Stickers net als GIF’s

WABetaInfo was zo vriendelijk om een paar stickers te tweeten en meteen een overzicht te geven van hoe het precies werkt. Om een sticker te gebruiken, tap je net als bij de GIF’s op het emoji knopje en kun je vervolgens in het submenu kiezen voor het stickers gedeelte. Hier zie je alle stickers die je hebt gedownload en kun je je vrienden lastig vallen met allerlei vreemde plaatjes.

WhatsApp stickers downloaden

Wanneer er nieuwe stickers beschikbaar zijn, krijg je dit te weten doordat er een groene stip verschijnt op de + knop. Als je daar vervolgens op tapt krijg je de nieuwe stickers te zien en kun je ze downloaden. Uiteraard zullen de sticker pakketten regelmatig worden geüpdatet en wanneer er weer nieuwe content is zal er een Update knop verschijnen bij de pakketten.

WhatsApp stickers

Mute knop voor individuele chats

Hoewel de stickers al te zien zijn in de Android bèta, is er nog geen lanceringsdatum bekend voor de nieuwe feature. Je zult dus met de bèta aan de slag moeten, als je met stickers wilt spelen. Je kunt dan meteen ook experimenteren met een Mute knop voor je notificaties in je notificatie centrum. Voortaan kun je namelijk individuele chats het zwijgen opleggen zonder WhatsApp te openen.

WhatsApp is de laatste tijd lekker bezig met nieuwe features toevoegen. Door trammelant in India met nepnieuws was het bedrijf extra gemotiveerd om de app aan te pakken. Dat resulteerde in twee handige nieuwe functies.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Feature Facebook Messenger duikt eindelijk op in WhatsApp
Sluiten