Mark Hofman
Mark Hofman Tech 27 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp Beta: eerste blik op Dark Mode

Dark modes zijn bijzonder populair. De vraag naar een donkere iOS versie, of een systeem-brede modus voor Android, is inmiddels groot en ook voor WhatsApp willen gebruikers er al tijden mee aan de slag. Waar de geruchten rondom deze donkere variant van de populaire berichtenservice al enige tijd de wandelgangen vulden, hebben we eindelijk iets tastbaars. 

WhatsApp Beta toont Dark Mode

Fans van Dark Modes kunnen hun geluk niet op. Ondanks het feit dat een donkere variant officieel gezien nog niet beschikbaar is voor WhatsApp, kunnen we wel al een eerste indruk krijgen. In de afgelopen jaren is de populariteit van donkere varianten van besturingssystemen en apps als een malle gegroeid. De kans dat Apple met iOS 13 een Dark Mode hanteert is aanzienlijk groot en ook Google zou met Android Q kunnen verrassen. Maar waar veel apps een graag geziene locatie zijn voor een donkere variant, is WhatsApp zonder twijfel de meest aangevraagde. En de kans dat dit gaat gebeuren is zojuist een stukje groter geworden.

Officieel gezien is de WhatsApp Beta nog niet voorzien van een Dark Mode, maar de mensen van WABetaInfo hebben hun uiterste best gedaan om dit wel te ontdekken. Het platform heeft wat magie gebruikt en is enige tijd aan de slag gegaan met de vernieuwde UI modes. Tijdens deze sessie werden er een aantal screenshots genomen, waardoor we een eerste blik kunne werpen op de modus.

WhatsApp Dark Mode lekken WhatsApp Dark Mode lekken

Niet zwart, maar donker grijs

In bovenstaande screenshot valt uiteraard als eerste op dat WhatsApp geen gebruik maakt van een volledig zwarte kleur. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om een erg donkere kleur grijs te gebruiken, wat een aanzienlijk stuk lekkerder is voor de oogballen. Maar de keuze voor deze kleurenvariant is overigens ook een aanzienlijk verbetering voor de leesbaarheid van de tekst. Wanneer applicaties gebruik maken van een volledige zwarte kleur, zien zaken als scrollen en snelle bewegingen er vaak iets rotter uit dan ze zijn. Dit heeft te maken met het feit dat OLED displays de pixels van de kleur zwart volledig uitzetten. Iets wat bij grijs niet het geval is.

WhatsApp lijkt zich klaar te maken, ook al zien we alleen een donkere instellingen-menu, voor een Dark Mode. Iets waar veel gebruikers al een aanzienlijk lange tijd om vragen. Overigens is er wel een kans dat het nog heel even duurt voor we hem daadwerkelijk voorgeschoteld. Officieel gezien is hij bijvoorbeeld nog niet te activeren in de eerstvolgende beta. Wat dat betreft is het dus nog even wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp Beta: eerste blik op Dark Mode
Sluiten