Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27/02/2019

WhatsApp breidt frustrerende feature eindelijk uit

WhatsApp is de afgelopen jaren uitgebreid van een simpele chat-app naar een breder platform. GIF-jes, documenten, bestanden: je kunt van alles met je contacten delen.

Nieuwe zoekfunctie WhatsApp

Een welkome verbreding, maar niet alle aspecten van de app zijn naar dat niveau getild. De zoekfunctie bleef de afgelopen jaren bijvoorbeeld hopeloos beperkt. Een constante ergernis voor veel gebruikers.

Een bepaald woord zoeken in een chat was mogelijk, maar zoeken naar een specifiek document bijvoorbeeld niet. Daar komt zeer binnenkort verandering in!

WhatsApp werkt namelijk aan een nieuwe zoekfunctie, waarmee je ook binnen specifieke bestandstypes naar specifieke termen kunt zoeken. Audio, foto’s, GIFs, links.

Je selecteert eerst een bestandstype, waarna je meteen een overzicht te zien krijgt van alle bestanden die je daarbinnen hebt ontvangen of verstuurd. Vervolgens kun je een trefwoord opgeven.

Met dat trefwoord krijg je vervolgens weer een nieuw overzicht te zien, met alle bestanden van het opgegeven bestandstype die het opgegeven trefwoord bevatten.

WhatsApp zoekfunctie update

Zowel voor iOS als Android

We kunnen hier een heel betoog houden over dat WhatsApp geen handige app is voor het versturen van bestanden, maar de realiteit is nou eenmaal dat de chat-app daar veel voor gebruikt wordt.

Dat het bedrijf daar eindelijk op inspeelt met verbeteringen, is alleen maar goed nieuws.

Wanneer de nieuwe zoekfunctie precies uitgerold wordt is nog niet bekend. Er volgt eerst een testversie voor bètatesters, daarna komt de functie naar iOS en Android.

OMT

Reageer op artikel:
WhatsApp breidt frustrerende feature eindelijk uit
Sluiten