Goed voor de klantenservice: WhatsApp Business is in Nederland beschikbaar

WhatsApp is het meest populaire sociale netwerk, of berichtendienst, in Nederland. Dagelijks wordt de dienst door miljoenen Nederlanders gebruikt om te communiceren met vrienden, familie én collega’s. Om het voor de consument gemakkelijk te maken om via WhatsApp in contact te komen met een bedrijf of merk is er WhatsApp Business ontwikkeld. De dienst is nu ook in Nederland beschikbaar.

Met WhatsApp Business kom je eenvoudig met bedrijven in contact

Alhoewel de dienst nog niet voor iOS beschikbaar is, kun je ‘m wel voor Android in de Play Store downloaden. In de app kunnen bedrijfsprofielen worden aangemaakt. Een bedrijf is hiermee in staat om een omschrijving van de organisatie te bieden, maar ook om afwezigheidsberichten klaar te zetten.

whatsapp business

Het doel is dan ook eerder dat de dienst het voor bedrijven makkelijk maakt om met klanten in contact te komen. Met een dienst als Facebook Messenger is het al gemakkelijk om snel te reageren, maar met WhatsApp Business zal die drempel nog lager liggen. Daarnaast is de dienst ook aan een vast nummer te koppelen. Een mobiel nummer is dus niet noodzakelijk.

Via het bedrijfsprofiel zijn ook standaard antwoorden te koppelen. Gebruik een account via WhatsApp Business dan ook als F.A.Q. waar je antwoorden op veelgestelde vragen direct naar een (potentiële) klant kunt versturen. Een automatische begroeting instellen is ook mogelijk. Iets wat ook met Facebook kan. Tot slot kun je net als de messenger variant, de dienst ook via het web gebruiken.

Wat kost de dienst

Bedrijven kunnen de zakelijke berichtenservice voorlopig nog gratis gebruiken. Het doel is wel om bedrijven voor de dienst te laten betalen. Hiermee kan er voor het eerst daadwerkelijk geld met WhatsApp worden verdiend. Maar goed, laten de gebruikers eerst maar komen zodat ze niet meer zonder kunnen en er vervolgens wel voor moeten betalen ?. Als je de dienst gaat gebruiken check dan wel even deze 11 instellingen die ontzettend handig zijn.

Reageer op artikel:
Goed voor de klantenservice: WhatsApp Business is in Nederland beschikbaar
Sluiten