Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 nov 2018

WhatsApp maakt eindelijk einde aan chaotische groepsgesprekken

De kans is groot dat je dagelijks vele uren in WhatsApp zit. De chat-app werd de afgelopen maanden rap uitgebreid met nieuwe functionaliteit. Dat is top, want de app was vooralsnog behoorlijk barebones. 

WhatsApp komt met handige feature

Wat in principe prima was, liever simpele overzichtelijkheid dan een berg aan features zoals in Messenger. Sterker nog, die chat-app ontving onlangs een redesign omdat je als gebruiker door het bos de bomen niet meer zag.

Toch is de overzichtelijkheid in WhatsApp soms nog steeds zoek, en dan hebben we het natuurlijk over groepsgesprekken. Werk, sport, school, vrienden, nog wat vrienden: waarschijnlijk zit je in tientallen groepen.

Hartstikke leuk, maar dat zorgt voor een tsunami aan inkomende berichten. Lang niet allemaal zijn ze relevant voor jou, maar toch moet je er voorbij scrollen. Een nieuwe functie maakt daar eindelijk een voorzichtig einde aan, zodat je enkel de chats hoeft te lezen die voor jou bestemd zijn.

WhatsApp is nu namelijk een nieuwe functie aan het testen, die het mogelijk maakt om privé te reageren op berichten in groepsgesprekken. Oftewel, als jij op een bericht van iemand in wilt gaan, hoeft niet per se iedereen mee te genieten. Zo krijgt niet iedereen een notificatie, en blijft de boel een stuk overzichtelijker.

WhatsApp groepsgesprekken
Bron: Android Police

Dat zie je nu namelijk in de praktijk vaak gebeuren: groepsgesprekken die eigenlijk de helft van de tijd bestaan uit privégesprekken tussen twee individuen. Ondertussen moet de hele groep mee leuren. Daar komt nu dus verandering in.

De feature werkt hetzelfde als het citeren van een bericht. Je houdt het bericht ingedrukt waarop je privé wilt reageren. Binnenkort verschijnt dan een optie om 1-op-1 te reageren. Je wordt dan automatisch naar een privégesprek gebracht, met een quote van het bericht in kwestie. Zo weet de ontvanger ook waar je over aan het praten bent.

Binnenkort wordt de nieuwe feature uitgerold naar zowel iOS en Android. Gebruik je WhatsApp Bèta? Dan kun je er nu al mee aan de slag. De nieuwe update brengt ook 62 nieuwe emoji met zich mee, dus dat wordt één groot feest. Naast de privé-optie komen er daarnaast ook drie andere belangrijke nieuwe functies. Hier lees je welke.

Android Police

Reageer op artikel:
WhatsApp maakt eindelijk einde aan chaotische groepsgesprekken
Sluiten