Mark Hofman
Mark Hofman Digital 22 mei 2020

WhatsApp dankzij nieuwe functionaliteit nog makkelijker in gebruik

WhatsApp behoort tot de populairste applicaties ter wereld. De chat-app kent inmiddels anderhalf miljard actieve gebruikers wereldwijd. Dat is niet voor niets, want de populariteit is voornamelijk te danken aan de gebruiksvriendelijkheid van WhatsApp.

Iets waar het bedrijf zelf dan ook constant mee bezig is. WhatsApp blijft zich doorontwikkelen en wordt, vaak dankzij nieuwe functionaliteiten, steeds makkelijker in gebruik. De komst van een persoonlijke QR code, om het toevoegen van contacten makkelijker te maken, draagt daar zonder twijfel aan bij.

WhatsApp makkelijker in gebruik

De mensen van WABetaInfo hebben een nieuwe functionaliteit gespot in WhatsApp. Het gaat om een manier waarop contacten makkelijker toe te voegen zijn. Als gebruiker van de chat-applicatie krijg jij namelijk je eigen QR code. Deze code is uniek en kan doorgestuurd worden naar andere mensen. Deze mensen kunnen de QR code vervolgens scannen met WhatsApp en zo wordt je toegevoegd.

De nieuwe functionaliteit is volgens WABetaInfo nog niet uitgerold voor het grote publiek. Zo dook de persoonlijke QR code op in versie 2.20.171 op de Android app van WhatsApp. Op dit moment is dat de betaversie die in de Play Store te vinden is. Binnenkort zal deze dus per update op je smartphone verschijnen.

WhatsApp nieuwe functie
De nieuwe QR code (Afbeelding: WABetaInfo)

Hoe kan ik mijn code vinden?

Ben je op dit moment al voorzien van de betaversie, dan kan je dus al aan de slag met de QR-code. Maar waar kan jij deze persoonlijke, unieke, code precies vinden?

Je kan de QR code vinden door naar de instellingen te gaan. Daar zal in de nieuwe versie, naast je naam, een QR code te zien zijn. Wanneer je daar op klikt biedt WhatsApp je twee tabbladen aan. Op het eerste tabblad tref je de QR code aan. Op het tweede tabblad is het mogelijk om de QR-code van iemand anders te scannen.

Benieuwd wat WhatsApp je nog meer te bieden heeft? Check dan zeker even deze tips & tricks!

Reageer op artikel:
WhatsApp dankzij nieuwe functionaliteit nog makkelijker in gebruik
Sluiten