Tech 17 sep 2018 Noah Korevaar

WhatsApp test eindelijk twee langverwachte features

Eindelijk is het weer tijd voor nieuwe WhatsApp features! De ontwikkelaar van de chat-app werkt aan twee zeer handige nieuwe functies. Dat blijkt uit updates voor de bèta-versie van WhatsApp.

WhatsApp bèta introduceert dark mode

De bèta-versie van de app is enkel beschikbaar op Android. Als gebruiker maak je zo continu kennis met nieuwe functies die getest worden. Sommige nieuwe features komen uiteindelijk naar de reguliere versie van de chat-app, andere aanpassingen worden na het uitgebreide testen toch alsnog geschrapt.

Een van de nieuwe toevoegingen is echter al bijna een zekerheidje. WhatsApp werkt namelijk aan een dark mode. Dat gaat een hoop schelen als je ‘s nachts nog een bericht wilt versturen!

Het gaat om een nieuwe modus, waarmee het kleurschema aangepast wordt met donkere kleuren. Zo wordt je ‘s nachts niet verblind, en gaat de accuduur van smartphones met een OLED-scherm ook nog eens een stuk langer mee. Pixels die zwart kleuren hoeven immers niet ingeschakeld te worden.

WhatsApp dark mode
De dark mode van Messenger

De kans is dus groot dat veel gebruikers de nieuwe modus de hele dag aan zullen zitten. Hoe het eindresultaat eruit gaat zien, blijft voorlopig onduidelijk. Het gaat op dit moment namelijk slechts om kleine stukjes code. Ook in de bèta-versie van de chat-app is de instelling dus nog niet te vinden.

 

Daardoor is het helaas ook onduidelijk wanneer we de nieuwe feature op onze iOS en Android smartphones kunnen vinden.

Swipe to Reply op Android

Het blijft niet bij de bovenstaande dark mode. De nieuwste bèta voor Android wijst er namelijk ook op dat een populaire iOS-feature naar Android gaat komen. Dan hebben we het over Swipe to Reply!

Al jaren kun je in de iOS-versie van WhatsApp een bericht opzij swipen, en zo snel een antwoord versturen. Sinds kort kun je hetzelfde doen door op Android een bericht ingedrukt te houden, maar het swipen blijft een stuk sneller.

Daarom is het ontzettend goed nieuws dat de ontwikkelaars aan een equivalent voor Android-gebruikers werken. Het bericht wordt automatisch in de antwoord-context geladen, wat een hoop gedoe en tijd bespaart. Ook hier geldt dat het onduidelijk is wanneer de functie naar iedereen uitgerold gaat worden.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp test eindelijk twee langverwachte features
Sluiten