Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 27 okt 2017

WhatsApp laat nu ein-de-lijk iedereen verzonden berichten verwijderen

Het woord gaat al heel lang dat WhatsApp aan het werken is aan de misschien wel meest gevraagde en meest gewilde functie: de delete-knop. Nu is duidelijk geworden dat de knop er niet alleen komt, maar dat hij er sinds vandaag echt is!

YES eindelijk een delete-knop in WhatsApp

Tot nu toe was het alleen mogelijk om berichten in een gesprek op WhatsApp te verwijderen waardoor je die berichten zelf niet meer zag. Deze functie zet niet echt zoden aan de dijk aangezien je bericht toch al was verstuurd en je dit er niet mee ongedaan maakte.

WhatsApp werkt sinds vorig jaar aan de functie waarmee je berichten die je al aan iemand hebt gestuurd ongedaan kunt maken; de unsend-knop. Met deze functie kun je berichten die je aan de verkeerde persoon hebt gestuurd verwijderen of een bericht dat je beter niet had kunnen sturen alsnog verwijderen uit het gesprek. Goed nieuws: dit kan sinds vandaag. YES!

De delete-knop werkt op iOS, Android en voor Windows Phone-gebruikers. Let wel op: het verwijderen van berichten werkt alleen wanneer de ontvanger van je bericht óók de nieuwste versie van WhatsApp gebruikt.

WhatsApp

Hoe werkt het?

Je kunt in de nieuwste versie van de app kiezen om berichten alleen voor jezelf te verwijderen (zoals eerder ook al kon), of om berichten voor iedereen te verwijderen. Dit laatste is dus de nieuwe functie. Met een klik op deze knop kun je niet alleen tekstberichten, maar ook afbeeldingen, video’s, GIFjes, gedeelde contacten, doorgestuurde berichten en reacties op berichten verwijderen. Eigenlijk alles dus.

Wanneer je een bericht hebt verwijderd dan wordt de notificatie bij de ontvanger ook verwijderd in het berichtencentrum op iOS. Op Android werkt dit anders. Daar wordt de notificatie bij de ontvanger na het verwijderen aangepast voor het volgende vervangende bericht: ”This message was deleted for everyone”.

WhatsApp

Let op: dit kan allemaal niet

Wanneer je een bericht aan meerdere personen tegelijk hebt gestuurd kun je deze helaas niet in een keer bij iedereen verwijderen. Dit moet je individueel doen. Misschien wel een van de belangrijkste dingen is dat je een bericht niet altijd kunt verwijderen. Je kunt een bericht alleen verwijderen binnen zeven minuten nadat je het bericht hebt verzonden! Je kunt een bericht dus ook verwijderen terwijl je gesprekspartner hem al heeft gelezen. Verder krijg je geen melding of het verwijderen van je bericht is gelukt. Daar moet je WhatsApp dan maar op vertrouwen.

Het uitrollen van deze functie gaat helaas wel erg langzaam. Het kan zijn dat je deze functie al kunt gebruiken maar het kan ook zijn dat je hier dus nog even op moet wachten en dus nog een extra keer moet nadenken voordat je iets stuurt.

Een functie die je misschien nog niet zo vaak hebt gebruikt op WhatsApp is de Status. Dat is best wel zonde, want je kunt er veel toffe dingen mee doen. Benieuwd wat? Check het hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp laat nu ein-de-lijk iedereen verzonden berichten verwijderen
Sluiten