Raymon Mens
Raymon Mens Tech 3 mrt 2020

WhatsApp heeft nu een donkere modus op de iPhone

Sinds iOS 13 is op iPhone en iPad een donkere modus beschikbaar. De meeste grote apps ondersteunen dit en vanaf nu is ook laatkomer WhatsApp aan boord. Beter laat dan nooit. In de App Store staat nu een update naar versie 2.20.30 klaar die dark mode naar iedere gebruiker brengt.

De donkere modus schakelt mee met het systeem. Dat wil zeggen dat WhatsApp grijze en zwarte tinten toont zodra de donkere modus van iOS wordt geactiveerd. Er is geen mogelijkheid om handmatig een weergave te kiezen.

Dark mode WhatsApp voor iPhone: zo ziet het eruit

Wat opvalt is dat er -net als op iOS en macOS- een aparte achtergrond voor gesprekken in lichte modus en dark mode is. Dit geldt overigens alleen voor de standaard achtergrond van WhatsApp. Je kunt zelf geen verschillende achtergronden instellen die meeschakelen met de kleurtint. Echter zullen de meeste gebruikers gewoon de standaard-achtergrond laten staan.

WhatsApp iOS iPhone Dark mode 001
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: WANT/Raymon Mens)

Andere schermen zijn ook volledig aangepakt. Zo wordt in het Instellingen-scherm grijs en zwart gebruikt. De iconen bij de verschillende instellingen zijn niet aangepast en dat is ook niet nodig. Ze zijn prima leesbaar in zowel de lichte als donkere modus. Ook de kenmerkende rode badges bij de iconen onderaan de tabbladen blijven rood.

WhatsApp iOS iPhone Dark mode 003
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: WANT/Raymon Mens)

Donkere modus voor iOS én Android

Aan het begin van het jaar verscheen er ook een donkere modus in de bètaversie van WhatsApp voor Android. Daar kunnen gebruikers in de instellingen van WhatsApp echter wel zelf kiezen of de kleuren meeschakelen met die van het systeem, of dark mode permanent aanzetten. Dat lijkt er op iOS niet in te zitten. Op moment van schrijven is de update voor Android echter nog niet live, maar deze laat ongetwijfeld niet lang meer op zich wachten.

WhatsApp iOS iPhone Dark mode 002
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: WANT/Raymon Mens)
Reageer op artikel:
WhatsApp heeft nu een donkere modus op de iPhone
Sluiten