Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 feb 2019

Gevreesde integratie WhatsApp, Instagram en Facebook komt niet dit jaar

Facebook heeft een pittige week achter de rug. Het kwam aan het licht dat het sociale netwerk Apple’s regels heeft gebroken, en tieners heeft betaald om ze te bespioneren. Apple greep vervolgens in, waardoor het bedrijf nu niet meer intern iOS-producten of apps kan testen of gebruiken.

Controversiële zet Facebook

Als het bedrijf een manier vindt om dat met Apple op te lossen, dan kun je weer uitkijken naar de volgende controversiële zet van Facebook. Vorige week onthulde The New York Times dat het bedrijf de muren tussen Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp neer wilt halen.

Het komt erop neer dat gebruikers van die diensten met elkaar kunnen chatten, ongeacht in welke app of op welk platform ze zitten. Een uitstekende manier voor het sociale netwerk om later nog effectiever advertenties los te laten op zijn gebruikers. Bronnen wijzen gelukkig wel op end-to-end versleuteling voor elk platform, maar desalniettemin is het flink slikken.

Op zijn vroegst 2020

Nu blijkt dat het eindresultaat nog even op zich zal laten wachten, minstens tot volgend jaar. Tijdens zijn laatste earnings call, waaruit bleek dat Facebook meer winst maakt dan ooit, beantwoordde CEO Mark Zuckerberg vragen over zijn plannen voor de chat-apps:

“De integratie waar we over aan het nadenken zijn, daar zijn we echt nog maar net mee begonnen. Er is nog een hoop dat we uit moeten zoeken en uit moeten denken. Het is wel de richting die we denk ik met meer dingen op zullen moeten gaan in de toekomst.”

Het is dus niet alsof de integratie volgende week al uitgerold kan gaan worden. Het samenvoegen biedt in ieder geval enorme kansen voor het bedrijf: Facebook en WhatsApp hebben 2 miljard actieve gebruikers, en Instagram passeert ook de 1 miljard. Al beweert deze criticus dat de helft van alle actieve maandelijkse FB-gebruikers hartstikke nep is…

The Verge

Reageer op artikel:
Gevreesde integratie WhatsApp, Instagram en Facebook komt niet dit jaar
Sluiten