Mark Hofman
Mark Hofman Tech 15 apr 2019

Problemen? Facebook, Instagram en WhatsApp plat door storing!

Facebook, WhatsApp en Instagram nemen bij menig persoon flink wat uurtjes per dag in beslag. De diensten zijn immens populair en kampen, in tegenstelling tot vroeger, met aanzienlijk weinig problemen. Althans, dat was tot gisteren het geval. Waar storingen al tijden niet meer voorkwamen was het gister raak. Alle drie de diensten lagen eruit. 

Problemen voor Facebook, WhatsApp en Instagram

Wie een smartphone in bezit heeft zal zonder twijfel wel eens gebruik maken van diensten als Facebook, Instagram en WhatsApp. De drie, die allemaal in handen zijn van bedrijf Facebook, weten miljoenen mensen op aarde te vermaken. We besteden flink wat uren per waak aan deze social media diensten, wat ervoor zorgt dat er bij problemen al snel paniek is. Dat was gistermiddag het geval toen zowel Facebook, als WhatsApp als Instagram eruit lagen. Grote problemen?

Normaal gesproken is een storing geen nieuws van de dag, maar gistermiddag was het wel heel erg raak. De website DownDetector, die storingen in kaart brengt voor allerlei diensten en applicaties, toonde zondagmiddag iets bijzonders. De klachten rondom Facebook, WhatsApp en Instagram stroomde binnen. Wat bleek: alle drie de diensten, die in handen liggen van Facebook, kampten met een storing. En deze storing was alles behalve klein te noemen. Zowel in Zuid-Amerika als in Noord-Amerika en Europa lagen de diensten twee uur lang op hun gat.

Facebook Lite

Sommige gebruikers konden de Facebook app niet in, sommige kregen niets nieuws te zien in hun feed. Instagram gebruikers hadden exact hetzelfde probleem en mensen op WhatsApp konden geen berichten sturen of ontvangen. Kortom: alles was flink ontregeld, iets wat we exact een maand eerder ook gebeurde. Toen lagen de diensten er overigens niet twee, maar vierentwintig uur uit in Amerika en Europa. Destijds had alles te maken met een verandering in de server configuratie. Waar de storing dit keer vandaan kwam maakte het bedrijf niet bekend. Wel meldde het in een statement:

“Eerder vandaag hebben mensen problemen gehad met de verbinding van onze applicaties. Het probleem is inmiddels verholpen. Onze excuses voor het ongemak.”

 

Reageer op artikel:
Problemen? Facebook, Instagram en WhatsApp plat door storing!
Sluiten