Mark Hofman
Mark Hofman Tech 18 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze 6 Whatsapp features zien we nog voor 2019 verschijnen

Whatsapp is zonder enige twijfel de meest gebruikte app in Nederland. Dagelijks versturen, en ontvangen, we talloze berichten. Of het nu persoonlijk of in groepsverband is: praten doe je tegenwoordig in Whatsapp. Maar waar het jaar 2018 bijna voorbij is, gaat de producent nog heel even verder. Het komt voor het einde van het jaar nog met een aantal nieuwe features en wij hebben ze voor je op een rij gezet. 

#1 Picture in Picture

Sommige smartphones hebben deze ondersteuning al door de update van eerder deze week. Maar het is straks mogelijk om video’s in een gesprek te bekijken. Stuurt iemand dus een link met een nieuw fantastisch kattenfilmpje, of de gloednieuwe WantFacts, dan is het mogelijk om op de link te klikken en in hetzelfde scherm de video te zien. Uiteraard wel met de mogelijkheid om het scherm groter te maken.

Het is overigens niet mogelijk om de feature te gebruiken wanneer Whatsapp gesloten is. YouTube staat bijvoorbeeld niet toe dat je in andere apps een pop-up kan bekijken. Echter is het wel mogelijk om vanuit Whatsapp een video te openen. De feature is al aan het uitrollen en moet snel op iedereen hun telefoon te vinden zijn.

#2 Media Preview

Waar een notificatie normaal gesproken alleen tekst laat zien, of een emoji van een fotocamera, is het nog dit jaar mogelijk om ook foto’s in de balk te bekijken. Hierdoor hoef je het niet meer te doen met een miniatuur, maar is het mogelijk om de gehele foto te zien zonder daadwerkelijk de app te moeten openen.

#3 Whatsapp Dark Mode

Een functie waar menig smartphonegebruiker het toch wat warmer van gaat krijgen. Whatsapp krijgt eindelijk een Dark Mode feature, welke nog deze maand gelanceerd gaat worden. Lig je vaak in bed te appen en moet jij altijd je helderheid op het laagst zetten omdat het scherm pijn doet aan je ogen? Dan is dat vanaf binnenkort niet meer nodig! Dark Mode zorgt voor een rustig uiterlijk, waarmee jij zonder problemen je ding kan doen. Lekker toch?

Whatsapp Dark Mode feature

#4 Opeenvolgende Voice Messages

Is er weer een gigantische stormvloed aan spraakberichten geweest en heb je geen zin om ze allemaal los aan te klikken? Dan is dit een heerlijk bericht voor jou. Met de nieuwe Whatsapp Update wordt het mogelijk om de spraakberichten in volgorde af te spelen. Alles wat je nog niet gehoord hebt, speelt zich netjes achter elkaar af. Zo ben jij weer op de hoogte!

#5 QR Codes

Waar Whatsapp Web al gebruik maakt van een QR Code, is het straks ook mogelijk om je telefoonnummer door te sturen via de feature. Je maakt een code aan, stuurt hem door naar mensen die hem nodig hebben en zij hebben zo al je gegevens die jij wilt dat ze hebben. Bang dat de code in verkeerde handen terecht komt? Geen zorgen! Het is mogelijk om de code op afstand onbruikbaar te maken. Niks om je zorgen over te maken dus!

#6 Snelkoppeling Videochat groepen

Ben je aan het videobellen met iemand en morgen er best wel wat mensen bij? Dan is dat met de nieuwe feature makkelijk te doen. Je drukt simpelweg op een snelkoppeling en de mensen, die jij van tevoren hebt uitgekozen, worden toegevoegd aan je gesprek. Zo bel je lekker snel met iedereen die je dolgraag wilt spreken.

Whatsapp videobellen met groep

Bovenstaande features zijn inmiddels uitgerold of worden nog voor het einde van het jaar toegevoegd. De meeste bevinden zich al in beta-mode, dus een eventuele uitstelling zien wij niet gebeuren. Maar je weet het uiteraard nooit zeker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze 6 Whatsapp features zien we nog voor 2019 verschijnen
Sluiten