Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 januari 2019

WhatsApp komt met drie handige nieuwe features

Sinds een maand heeft WhatsApp ook een publieke bèta-versie op iOS. Daarin test de fabrikant nieuwe features en aanpassingen voor de chat-app. Middels het TestFlight-programma is nu een nieuwe update uitgerold, versie 2.19.10.21.

WhatsApp Bèta

Je kunt helaas niet deelnemen aan het bèta-programma, omdat het tjokvol zit. Gelukkig hebben gebruikers de nieuwe features voor ons op een rijtje gezet. Ze komen uiteindelijk naar verwachting ook naar Android. Alle features worden waarschijnlijk in de komende weken naar alle gebruikers uitgerold.

Overal stickers

Sinds kort ondersteunt WhatsApp Locatie-stickers. Tof, maar daar komt nu een nieuwe laag bij. WhatsApp is een bredere implementatie van stickers aan het testen. Dat betekent in de praktijk dat je stickers op afbeeldingen, video’s en zelfs GIFs kunt plakken.

Wanneer je bijvoorbeeld een foto selecteert om te versturen, dan verschijnt er bovenin een emoji-knop. Nu kun je daar kiezen tussen Content Stickers (Locatie en Tijd bijvoorbeeld), Persoonlijke Stickers (ook van derde partijen) en Emoji’s.

Zo kun je dus zelfgemaakte stickers ook gebruiken. Heb je een sticker van een ander ontvangen? Markeer ze dan met een sterretje als favoriet en je kunt ze vervolgens zelf gebruiken om afbeeldingen, video’s en GIFs te decoreren.

WhatsApp beta iOS stickers

Ook is het makkelijker om stickers te managen die tegelijkertijd zijn verstuurd. Denk aan het verwijderen van individuele stickers, of het bekijken van meer informatie.

WhatsApp beta iOS stickers

Privé reageren

Na Android komt de mogelijkheid om privé te reageren ook naar iOS. De functie was al beschikbaar op iOS voor gebruikers die wilden reageren op berichten in een groep die ze al hadden verlaten, maar nu is de feature overal beschikbaar.

Het idee is simpel: klik op een bericht waar je op wilt reageren. Selecteer vervolgens in het (uitgevouwde) menu dat je privé erop wilt reageren. Daardoor wordt automatisch een chat met die persoon geopend, met de quote erin. Zo kun je reageren op het bericht zonder dat de rest van de groep meeleest.

WhatsApp beta iOS stickers

Status stiekem bekijken met 3D Touch

Als je een van de weinige mensen bent die wel eens een status bekijken in WhatsApp, dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt nu middels 3D Touch op je iPhone een preview van een status bekijken. Dat doe je door iets harder op een status te drukken. Zo zie je de inhoud, zonder dat de ander kan zien dat jij de status hebt bekeken.

WhatsApp beta iOS stickers
Reageer op artikel:
WhatsApp komt met drie handige nieuwe features
Sluiten