Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 27 juli 2020

WhatsApp fixt mogelijk een van zijn meest irritante beperkingen

Er wordt al enige tijd over gesproken en ook vandaag duikt er weer nieuw bewijs op. WhatsApp lijkt een van de grootste irritaties van gebruikers aan te pakken. Is het binnenkort mogelijk om het platform op verschillende apparaten tegelijkertijd te gebruiken?

Uiteraard is het website WABetaInfo die de nieuwe functionaliteit als eerste ontdekt. De website kwam al eerder met de functionaliteit aanzetten en treft het, in de meest recente betaversie van Android, wederom aan.

WhatsApp: tegelijkertijd te gebruiken op 4 apparaten

Officieel gezien is er nog niet heel veel bekend, maar dankzij verschillende betaversies krijgen we steeds meer informatie. WhatsApp lijkt te werken aan de mogelijkheid om het platform op vier apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Dat is anders dan op dit moment het geval is bij WhatsApp Web. Alleen daar zijn gebruikers beperkt tot het platform voor in de webbrowser. De nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat je WhatsApp, hoogstwaarschijnlijk, ook op andere telefoons kan gebruiken.

Dit wordt duidelijk doordat het kopje WhatsApp Web, in de Android-beta, verdwenen is. Het kopje heeft plaatsgemaakt voor Linked Devices, of gelinkte apparaten in het Nederlands. Daar is het bericht te zien dat je berichten kan ontvangen/zenden via de browser, computer of Facebook portal. Er zijn volgens WABetaInfo vier apparaten te koppelen aan een WhatsApp account. Dat is minder dan op dit moment mogelijk is met WhatsApp Web.

WhatsApp
De functionaliteit in de beta (Afbeelding: WABetaInfo)

Het is wel de vraag hoe WhatsApp dit aan gaat pakken. Net als dat het de vraag is wanneer we de functionaliteit in werking te zien krijgen. Via officiële weg hebben we namelijk nog weinig tot niets gehoord over de functionaliteit. Deze is inmiddels al in een aantal betaversies opgedoken, dus WhatsApp lijkt er wel druk mee bezig te zijn.

Tips ‘n Tricks

Naast de meest recente ontwikkelingen op het gebied van WhatsApp, doen we meer met de applicatie. Zo schrijven we regelmatig over handige functionaliteiten, maar geven we je ook tips over de app. Hoe haal jij er het meeste uit, hoe hou je de boel veilig genoeg en hoe maak je het gebruik van WhatsApp zo leuk mogelijk?

Meer lezen, check dan zeker even ons overzicht.

Reageer op artikel:
WhatsApp fixt mogelijk een van zijn meest irritante beperkingen
Sluiten