Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 10 aug 2020

WhatsApp fixt binnenkort een van de grootste frustraties voor iOS en Android gebruikers

WhatsApp lijkt, op de achtergrond, een van de grootste frustraties van zijn gebruikers te fixen. Het bedrijf is namelijk bezig om back-ups van chats op meerdere platformen beschikbaar te maken. Dus je berichten van iOS kunnen binnenkort naar een Android apparaat.

Dankzij de nieuwe informatie komen we erachter dat dit een verlengstuk is van de ‘multiple devices support.’ De ondersteuning voor meerdere apparaten dus. Een feature die we binnenkort zien verschijnen.

WhatsApp gesprekken van iOS naar Android

Wie wel eens de overstap van iOS naar Android heeft gemaakt, of anders, zal het vast gemerkt hebben. Wanneer jij van besturingssysteem wisselt, ben je letterlijk al je gesprekken en foto’s kwijt. Ontzettend vervelend, zeker wanneer je WhatsApp al jaren gebruikt en dus uit voorzorg een back-up hebt gemaakt.

Het heeft er alles mee te maken dat je reservekopie van WhatsApp op iOS via iCloud wordt opgeslagen. Gebruikers van de Android-app maken een backup op Google Drive. Wanneer je dus de overstap maakt grijp je dus mis. Maar daar komt verandering in.

De mensen van WABetaInfo zijn erachter gekomen dat de ondersteuning voor vier apparaten, waar we hier over schreven, ook voordelen met zich meebrengt voor backups. Wanneer jij als gebruiker op iOS een backup maakt, dan is deze op een smartphone met Android ook weer in te laden. Zo neem jij ten alle tijden alle gesprekken met je mee.

Lastige klus

Volgens WABetaInfo is de functionaliteit niet zo snel even opgezet. Het is op de achtergrond een best lastige feature om op te zetten, maar WhatsApp is er wel druk mee bezig. Volgens de website is de functie nog in ontwikkeling, maar zal deze in een toekomstige update uitrollen. Wanneer dat precies is dat is nog niet bekend.

Naast het feit dat jij je gesprekken van iOS naar Android kan slepen en andersom, is het dus ook mogelijk om WhatsApp tegelijkertijd op vier apparaten te gebruiken. Zo komt er ook een iPad app voor de dienst aan. Dat zou betekenen dat je zowel op je iPad als op je iPhone kan appen met vrienden.

Reageer op artikel:
WhatsApp fixt binnenkort een van de grootste frustraties voor iOS en Android gebruikers
Sluiten