WhatsApp krijgt geanimeerde stickers: zo kun je ze nu alvast uitproberen!

De populaire berichtendienst WhatsApp wordt binnenkort voorzien van geanimeerde stickers. Als tester van de dienst kun je ze nu al gebruiken. Je krijgt dan toegang tot een handjevol bewegende stickers. Later wordt de mogelijkheid toegevoegd waarmee je toegang krijgt tot complete stickerpakketten.

De website WABetaInfo, die vaker nieuws lekt voordat WhatsApp dat zelf aankondigt, meldt dat de functie voor geanimeerde stickers uit drie onderdelen bestaat. Je kunt namelijk bewegende stickers zien, je kunt ze opslaan en je kunt ze delen met je vrienden. Naast de optie voor het downloaden van pakketten van derde partijen, biedt de communicatiedienst straks ook zelf stickerverzamelingen aan. De animatie van zo’n sticker is niet heel lang, zodat je ook niet lang hoeft te wachten tot die animatie afgelopen is. In de basis werkt de functie hetzelfde als het versturen van niet-bewegende stickers.

WhatsApp geanimeerde sticker
Geanimeerde stickers in WhatsApp. (Afbeelding: WABetaInfo)

WhatsApp krijgt bewegende stickers

De stickers zijn nog niet beschikbaar in de meest recente, publieke versie van WhatsApp. Maar je kunt ze nu wel alvast uitproberen binnen de meest recente bètaversies. Wanneer je de communicatiedienst test op Android, dan moet je ervoor zorgen dat je testversie 2.20.194.7 op je Android-smartphone hebt staat. Gebruik je iOS? Geen probleem, maar dan krijg je te maken met een ander versienummer. Dan moet je namelijk versie 2.20.70.26 installeren op je iPhone. WABetaInfo meldt verder dat het kan gebeuren dat je WhatsApp helemaal opnieuw moet installeren, voordat de functie beschikbaar is.

Houd er wel rekening mee dat je de functie de komende tijd nog maar weinig ziet. Zo zijn er nog niet heel veel stickers beschikbaar, bijvoorbeeld. Ook spelen de animaties nog niet in een loop af in meest recente bètaversie, maar we verwachten dat dit binnen enkele weken opgelost wordt. Zolang je de meest recente bètaversie van de dienst op je smartphone hebt staan, dan ben je één van de eerste gebruikers die hier zo meteen gebruik van kan maken.

WABetaInfo

Reageer op artikel:
WhatsApp krijgt geanimeerde stickers: zo kun je ze nu alvast uitproberen!
Sluiten