Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 20 okt 2020

WhatsApp brengt geliefde functionaliteit nu ook naar desktop en het web

WhatsApp zorgt er al jaren voor dat mensen makkelijk met elkaar in contact kunnen komen en kunnen blijven. Niet alleen door het platform open te stellen voor het sturen van berichten, maar ook zeker door het mogelijk te maken om te bellen met elkaar. Iets waar veel mensen dan ook gretig gebruik van maken.

Het is daarom ook niet gek dat het bedrijf druk bezig is om de functionaliteit ook beschikbaar te maken voor computers en laptops. Binnenkort bel jij je vrienden ook met WhatsApp via de desktop-app of de webbrowser.

Bellen met WhatsApp: ook op je computer

Het nieuws is wederom afkomstig van WABetaInfo. De website houdt het platform strak in de gaten en weet het dus vaak als eerste wanneer er iets aan verandert. In de meest recente versie van de WhatsApp duikt de ondersteuning voor oproepen op. Zowel in de desktop-app als in WhatsApp Web zijn het herkenbare icoontje van het hoorntje en dat van de camera opeens te zien. Wanneer er op een van de twee knoppen geklikt wordt, opent er een pop-up venster voor het gesprek. Het is dus niet alleen mogelijk om via audio te bellen, maar dus ook via video.

WhatsApp Web
(video)bellen! (Afbeelding: WABetaInfo)

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de functionaliteiten voor de desktop- en webversie van WhatsApp verschijnen. Boven beide knoppen staan nu nog het woordje beta, wat simpelweg betekent dat ze uitvoerig getest en ontwikkelt worden.

Concurrentie voor Skype en Zoom

Met de mogelijkheid om te (video)bellen is WhatsApp weer een stap dichter bij onafhankelijkheid. Althans, op de computer dan. Op dit moment is het nog nodig om je smartphone, met WhatsApp, ten alle tijden in de buurt van je computer te hebben. Daar komt sowieso binnenkort verandering in dankzij deze functionaliteit. Het is dan mogelijk om met meerdere apparaten te verbinden, zonder daar je smartphone bij te gebruiken.

Wanneer WhatsApp het dan ook nog eens mogelijk maakt om te (video)bellen via de desktop, dan kan het uitstekend concurrentie bieden voor Skype en Zoom. Een strijd die naar verwachting toch wel in het voordeel van WhatsApp zal liggen. Bijna 2 miljard mensen ter wereld gebruiken de applicatie en die zullen al snel voor gemak kiezen. Als je WhatsApp toch al gebruikt voor je berichten, waarom zou je dan nog Zoom of Skype gebruiken als je ook met de applicatie van Facebook kan bellen?

Reageer op artikel:
WhatsApp brengt geliefde functionaliteit nu ook naar desktop en het web
Sluiten