Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 29 jul 2019

“WhatsApp voortaan net als iMessage op meerdere devices”

WhatsApp en iMessage zijn allebei apps, waarmee je tekstberichten naar je vrienden kunt sturen. Beide apps hebben hun voor- en nadelen. Zo kun je bijvoorbeeld met WhatsApp ook videochats houden, waar dat bij iMessage niet kan. Aan de andere kant kun je iMessage gewoon gebruiken op je iPhone, iPad en Mac, terwijl WhatsApp toch altijd gekoppeld blijft aan je smartphone. Het ziet er echter naar uit dat WhatsApp dat laatste probleempje de wereld uit wil helpen. Volgens WABetaInfo zou het in de toekomst mogelijk zijn om de app op meerdere devices te gebruiken met hetzelfde account.

Geen codes meer scannen

Op het moment kan dat niet helemaal, omdat je account gekoppeld is aan je telefoonnummer en dus je smartphone. Natuurlijk bestaat er wel zoiets als WhatsApp Web om bijvoorbeeld op je computer aan de slag te gaan. Maar omdat je account gekoppeld is aan je nummer, moet je daarvoor eerst een code scannen met je telefoon en moet je toestel ook nog eens in de buurt blijven. Niet echt handig dus. Behoorlijk wat gebruikers zullen blij zijn als de info van WEBetaInfo inderdaad klopt. Ze geven echter aan dat het om een gerucht gaat, dus voorlopig blijft het nog even afwachten.

WhatsApp

Versleuteling via centrale server

Als het wel door zou gaan, zou WhatsApp echter wat dingen moeten veranderen qua encryptie. De versleuteling van de berichten zal anders aangepakt  moeten worden, aangezien op het moment alleen je smartphone de sleutels heeft om verzonden berichten te kunnen ontcijferen. Wanneer meerdere apparaten bij de berichten moeten kunnen, zouden de sleutels voor de versleuteling van de berichten mogelijk moeten verhuizen naar een centrale server. Zo lost Apple dat bijvoorbeeld op met iMessage, terwijl de sleutels zelf weer zijn versleuteld met de toegangscode van bijvoorbeeld een iPhone of iPad.

Whatsapp

WhatsApp, Messenger en Instagram Direct

Mogelijk is deze verandering de eerste stap in het samenvoegen van WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram Direct. Eerder kondigde Facebook al aan dat ze een enkele backend willen ontwikkelen voor alledrie de berichten apps. Dat zou het bijvoorbeeld mogelijk maken om iemand via WhatsApp een bericht te sturen op Facebook Messenger, als diegene geen WhatsApp heeft.

Afgezien van het feit dat je voor WhatsApp altijd je smartphone nodig hebt, zijn er ook nog andere ergernissen. Dit zijn de vijf grootste WhatsApp ergernissen en dit is hoe je ze fixt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

One More Thing

Reageer op artikel:
“WhatsApp voortaan net als iMessage op meerdere devices”
Sluiten