WhatsApp gaat met nieuwe functionaliteit groepsdruk bij je wegnemen

Apps Wesley Akkerman 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is een handig communicatiemiddel, maar kan ook heel veel tijd en energie opslokken wanneer je in veel verschillende groepen zit. Zomaar weggaan valt ook altijd op, omdat de berichtendienst daar melding van maakt. Dat levert sociale druk op, in elk geval voor de mensen die zich daar wat van aantrekken.

Je kunt er natuurlijk gewoon voor kiezen een groep te verlaten. Maar soms levert dat meer gedoe op dan je waard kan zijn. “Waarom ben je weggegaan uit de groep?” en “Moeten we nu alles naar je apart doorsturen?” zijn vragen waar je niet op zit te wachten. En dat allemaal door die ene systeemmelding van je vertrek. Gelukkig gaat dat veranderen.

WhatsApp werkt aan een oplossing

Wat nou als WhatsApp geen melding maakt van het feit dat je vertrekt? Dat scheelt een hoop vragen en een hoop gedoe. En je hoeft je daardoor niet meer te conformeren aan de rest. Ideaal dus. Klinkt dit als een goed idee? Dan hebben we goed nieuws, aangezien de populaire berichtendienst hier nu aan werkt.

WhatsApp
Groep verlaten in de bèta van WhatsApp (Afbeelding: WABetaInfo)

Dat blijkt uit informatie die in handen is van WABetaInfo. De redactie heeft een versie van de chatapp in handen waaruit blijkt dat de functie op de schop gaat. Wanneer je besluit uit een groep te vertrekken, dan worden alleen admins daarvan op de hoogte gebracht. Niet meer elk lid van de groep, dus.

Nieuwe melding binnen de app

Die boodschap krijg je op het moment dat je een groep wil verlaten, in de vorm van een nieuwe melding. Je kunt op dat moment nog steeds besluiten om de groep niet te verlaten. Maar druk vooral op die grote, groene knop aan de rechterkant. Dan ben je van heel veel geleuter en notificaties af, waarschijnlijk.

WhatsApp blaast nieuw leven in meest verwaarloosde functionaliteit

Opvallend is dat de optie momenteel alleen te vinden is in de desktopversie van WhatsApp. Echter, de kans is heel groot dat de functie ook naar Android en iOS komt. De grote vraag is nu wanneer dit gebeurt. Dit kan over enkele weken, maar ook over enkele maanden gebeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen